Roma 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday oldu

Güncelleme Tarihi:

Roma 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına aday oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 16:41

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinin başkent Roma ile 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için aday olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Renzi, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi'nde (CONI) katıldığı toplantıda adaylık kararını kamuoyuna duyurdu. Renzi'nin açıkladığı karara göre, daha önce 1960 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapan Roma, "Roma 2024" projesiyle ikinci kez dünyanın bu en büyük spor organizasyonunu düzenlemek için talip oldu.

"Roma'nın merkezinde olduğu projeyle İtalya, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaydır" diyen Başbakan Renzi, "ilk sıradaki plan" olarak tanımladığı olimpiyatları İtalya'ya getirmek için çalışacaklarını vurguladı. İtalya'nın tüm koşullarını, çalışmalarını bu proje kapsamında ortaya koyması gerektiğini ifade eden Renzi, bunun için gerekli siyasi iradenin bulunduğunu ve 2024 için adaylıklarının heyecan ve gurur verici olduğunu söyledi.

Renzi'nin sözlerinin İtalyan sporu için gurur verici olduğunu belirten CONI Başkanı Giovanni Malago da olimpiyatların ülkeye büyük fırsat ve esneklik sunduğunu kaydetti. "Roma 2024" projesinin basına yansıyan detaylarına göre, olimpiyatlarla İtalyan hükümeti sadece tek bir şehri değil aynı zamanda oyunları, Floransa, Milano, Napoli ve Sardinya adasına taşıyarak olimpiyatlar aracılığıyla bütün ülkeyi kapsayan bir kalkınma politikası hedefliyor.

Haberin Devamı

2011 yılından bu yana ekonomik kriz nedeniyle büyüme ve işsizlik sıkıntısını yoğun şekilde hisseden İtalya, 2012 yılında dönemin teknoktrat başbakanı Mario Monti'nin kararıyla 2020 Olimpiyatları adaylığından ekonomik kriz sebebiyle çekilmişti.

Ekonomik krizden çıkmak için çabalayan ve bu yolda birçok reformları hayata geçiren İtalya'da 2024 Olimpiyatları'na adaylık, kamuoyunda uzun bir süre tartışılmıştı. İtalya, adaylık için resmi başvuruyu 2015 yılında yapacak.

2024 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliğini kazanan kent, Eylül 2017'de Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kongresi'nde belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!