Film gibi kalp operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Film gibi kalp operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

İZMİR'de kalp yetmezliği nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan 43 yaşındaki Mustafa Tabakoğlu'na uygun kalp Yalova'da bulundu. Kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı 125'inci Eğitim Filosu müthiş bir operasyonla ulaştırdı. Tabakoğlu yeni kalbiyle hayata dönerken, Çiğli 2'nci Jet Üssü Komutanlığı'nda ve Ege Üniversitesi'nde büyük sevinç yaşandı.

Haberin Devamı

Bağış kalbin Mustafa Tabakoğlu'na uygun olduğu ortaya çıkınca, zamana karşı yarış başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı doktorları karayoluyla zamanında kalbin getirilemeyeceğini görünce Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan yardım talebi hemen kabul edildi.

Film gibi kalp operasyonu

Sisten kaynaklanan kötü hava koşulları nedeniyle kalbi alacak doktorlar askeri uçakla önce Bandırma'ya, oradan da Yalova'ya uçtu. Yalova'dan alınan kalp, direkt uçuşla Çiğli Hava Üssü Komutanlığı'na, oradan da helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Havada ve hava üssünde 9, Ege Üniversitesi'nde 16 saat süren orerasyon sonunda kalp, Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof Dr. Sanem Nalbantoğlu, Doç. Dr. Çağatay Engin, Uzm. Dr. Serkan Ertugay, asistan Özlem Balcıoğlu, asistan Nurjan Narymbetov ve hemşire Sinem Aras'tan oluşan ekip tarafından Mustafa Tabakoğlu'na başarılı şekildi nakledildi.
Film gibi kalp operasyonu

Sonuç başarılı olunca hem hava üssünde hem de Ege Üniversitesi'nde büyük sevinç yaşandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, "Kalp naklinde geçen her dakikanın önemi var. Her geçen dakika hastanın iyileşmesinde negatif etki yaratıyor. Gerçekleştirilen bu operasyona Ege Üniversitesi Hastanesi'nden 40, Çiğli Hava Üssü Komutanlığı'ndan 30 kişi katıldı. Yaklaşık 16 saat çalışan ekip üyelerinin elde edilen başarı karşısında yüzü güldü. 2007 yılından bu yana 207 kalp nakli yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2014'te 20 kalp nakli gerçekleştirdik. Son yapılan nakilde kalbin hastaneye ulaşımında Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın büyük yardımı oldu. Operasyonun en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlayan 125'inci Filo Komutanlığı'na ve fedakarca hastamızın iyileşmesi için çalışan doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Film gibi kalp operasyonu

Prof. Dr. Yağdı ve Yrb. Kanat, Yalova'dan getirilen kalp ile sağlığına kavuşmaya başlayan hasta Mustafa Tabakoğlu'nu hastanede ziyaret etti. Mutluluğunu belirten hasta Tabakoğlu, "Karışık duygular içerisindeydim. Nakil olacak mıyım olmayacak mıyım diye düşünüyordum. 2009 yılından beri bu nakli bekliyordum. Çok şükür şimdi iyiyim. Sağlığıma kavuşacağımdan dolayı çok mutluyum. Doktorlarımızdan Komutanlarımıza herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı adına, desteklerinden dolayı Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü 125'inci Filo Komutanlığı'na teşekkür plaketi verildi. Şükran plaketini Prof. Dr. Mustafa Özbaran, teşekkür belgesini Prof. Dr. Tahir Yağdı'nın elinden alan Yrb. Beşir Kanat, "Hem hastane yönetimi hem de Üs Komutanlığımız olarak kaynaklarımız doğru yönetildi. Karşılıklı işbirliği içerisinde bu ve buna benzer bütün vakalarda desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Film gibi kalp operasyonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!