TP-LINK WiFi Akademi başladı

Güncelleme Tarihi:

TP-LINK WiFi Akademi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 11:57

TP-LINK, kullanıcıları kablosuz ağ konusunda bilgilendirme amaçlı TP-LINK WiFi Akademi’yi başlattı.

Haberin Devamı

Teknolojinin ilerlemesi, kullanılan akıllı cihazların artması, internetin vazgeçilmez olması ile birlikte daha çok kablosuz ağ ürünü gereksinimi oluşuyor. Bunun sonucunda da hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanılan ürün çeşidi artıyor ve hayatımıza yepyeni birçok ürün ve kavram giriyor. Tüketiciler ‘modem’den sonra router (yönlendirici), access point (erişim noktası), 3G-4G, range extender (menzil genişletici), çift kanal (dual band), VoIP, powerline adaptör gibi birçok ürün ve kavramla karşı karşıya kalıyor ve seçim yapmakta zorlanıyor. Bunların sonucunda bazı tüketiciler yanlış ürün seçimlerinden dolayı istediği verime ulaşamıyor.

Türkiye’de ofis açtığı günden bu yana bilgilendirme çalışmalarına önem veren TP-LINK, kablosuz ağ kavramlarını herkesin anlayabilmesi için TP-LINK WiFi Akademi projesini, son kullanıcı odaklı olarak geliştirdi. TP-LINK Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, kablosuz ağ ürünlerinin, hala teknik ürünler olduğunu ve tüketicilerden bu konuda uzmanlık beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Üreticiler olarak bizlerin bir görevi de tüketicileri bilinçlendirmek. Pazarın daha sağlıklı büyümesi ve tüketici memnuniyeti için eğitici rol üstlenmemiz gerektiğine inanıyoruz. TP-LINK WiFi Akademi’yi de bu amaçla başlattık” diyor.

Marka bağımsız bir okul olacak

TP-LINK WiFi Akademi’nin marka bağımsız bir okul olmasını hedeflediklerini vurgulayan Dinçer, bu nedenle öğretici videoları TP-LINK bünyesinde çalışanların hazırlamasını tercih etmediklerini belirtiyor. Teknik açıdan güvenilir ve referans olabilecek bir ekip ile çalışmayı özellikle istediklerini ifade eden Dinçer, “WiFi Akademi’nin içeriği de marka bağımsız olacak. Kablosuz ağ konusunda karşılaştığımız tüm kavramlar, terimler sırasıyla ele alınacak” diyor.
TP-LINK WiFi Akademi’de tüm kavramlar basit, herkesin anlayacağı şekilde ve video ile anlatılacak. Videolar da olabildiğince kısa ve öz olacak. Farklı birçok ortamdan bu videolara ulaşılabilecek. Youtube üzerindeki TP-LINK WiFi Akademi bölümünün yanı sıra TP-LINK web sitesi, Facebook sayfası gibi ortamlardan da WiFi Akademi’ye erişmek mümkün olacak.

‘WiFi nedir’ açıklayıcı videosu ile başlayacak olan TP-LINK WiFi Akademi, zaman içinde kablosuz ağa ilişkin tüm kavramları ele alacak. Aynı zamanda forum bölümü aracılığıyla tüketicilerin soru ve istekleri de değerlendirilecek ve cevaplandırılacak. Bir eğitim kurumunda olduğu gibi zaman geçtikçe ele alınan kavramlar da uzmanlaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!