Yeni ‘VIP’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yeni ‘VIP’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:34

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma ekibinde yer alan bazı isimlerin çocukları ve akrabalarının da bulunduğu yeni bir atama listesi açıkladı. Koç, 24 kişilik listeyle ilgili CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

FOTOĞRAFÇISININ KIZI

Tuğçe Özer... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan Özer’in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2 gün ‘basın müşaviri’ olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde örtülü ödeneğin başında olan Maksut Serim’in oğlu Yasin Ekrem Selim... Açıktan atamayla AB Bakanlığı’nda müşavirlik kadrosu verildi. AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu Ali Taha Koç... Sınavsız olarak Başbakanlık’ta önce müşavir, sonra başmüşavir yapıldı. Ardında da başkan olarak atanıp Saray’ın Bilişim Birimi’nin başına getirildi.

ŞAHİN’İN TEYZE KIZI

Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin kızı Fatma Erten... KPSS’den aldığı puan atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı yakını, önce sözleşmeli olarak Meclis’e bağlı Devlet Arşivleri’ne aldı. Bir süre sonra da istisnai kadro ile Meclis’te müşavir yaparak memur olmasını temin etti. Bununla da yetinmedi ve yeğeninin, eşinin bulunduğu Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu’na memur olarak gönderilmesini sağladı.

ULAŞTIRMA VE AB BAKANLARI

AKP’li Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın milletvekilliği döneminde danışmanı Nurettin Şar... Önce TÜRKSAT Direktörlüğü’ne, kısa bir süre önce de sınavsız olarak TİB Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü’ne getirildi. Yeni AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Özel Kalem Müdürü Anıl Turpçu’nun kardeşi Ahmet Can Turpçu... Kısa bir süre önce AB Bakanlığı’nda müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı. Hüseyin Çelik’in yeğeni Latif Çelik... KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM’de istisnai kadro ile memur yapıldı.

BAĞIŞ HAKKINDAKİ İDDİA

Egemen Bağış’ın Amerika’dan arkadaşı Sadi Kunduroğlu... Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği’ne geçirildi. Egemen Bağış’ın arkadaş kontenjanından danışmanı. Sadi Kunduroğlu’nun eşi Ayşe Kunduroğlu... AB Bakanlığı’nda açıktan atama ile başkan yapıldı. Sonra Bakanlığa bağlı Ulusal Ajans’ta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık Öğretim mezunu. Egemen Bağış’ın Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram’ın arkadaşı Mehmet Safi Öztekin... Zafer Çağlayan döneminde Ekonomi Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak açıktan memur yapıldı.

SARE DAVUTOĞLU’NUN DANIŞMANI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun halterci danışmanı Dolunay Yüksel. Sare Hanım’a sekreterlik yapan kadın halterci Dolunay Yüksel, 3 bin 600 ek göstergeli ve bol ikramiye ve yüksek maaşla Başbakanlık Müşavirliği’ne atanıyor.

DİKKAT ÇEKİCİ ATAMALAR

Adil Murat Alan, AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM eski Başkanvekili Nevzat Pakdil’in danışmanı idi. TİB’e sınavsız olarak uzman yapıldı. Çağla Seymenoğlu, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun kızı. Ekrem Serim’in yeni evlendiği eşi, herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde memur oldu. Tuğba Nur Çiğeroğlu, eski AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu’nun kızı. İktisat Fakültesi mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor ve babası devreye giriyor. Önce Karahanlı MYO’da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4’e giremiyor. Ardından Eşme MYO’da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro ‘Bankacılık ve Sigortacılık’ mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor ve bu değişiklik yaygın olmayan bir biçimde kamuoyuna duyuruluyor. Eski vekilin kızı basının referansı ile nihayet üniversiteye kapağı atıyor.

KPSS’SİZ ÖĞRETMEN

Mustafa Esen, eski AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin’in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak istisnai kadrodan memur yapıldı. Zeynep Sezal, eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal’ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı.

KOL BAŞKANLARI


Çiğdem Erdoğan Atabek, AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı’na atandı. 1981 doğumlu. KPSS’ye hiç ihtiyaç duyulmaksızın 8000 ek göstergeli makama oturdu. Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum AKP Gençlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafından Sağlık Bakanlığı’na müşavir olarak açıktan atandı. Selim Terzi, AKP Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı’ydı. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur olması sağlandı.

ESNAFLIKTAN MEMURİYETE


Alperen Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllar Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’nı yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu. AB Bakanlığı’nda açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı’na geçti. Talha Yanılmaz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu.

AÇIKTAN ATAMAYLA MÜŞAVİR

Elif Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski Daire Başkanı Hüseyin Öztürk’ün kızı. AB Bakanlığı’na açıktan atamayla müşavir yapıldı. Mustafa Seçen, AKP’li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’in oğlu. Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT’ye geçiş yaptırılarak, Televizyon Daire Başkanlığı’nda işe başlatıldı. Tuna Bekleviç, AKP’nin iktidarda olduğu 2007 yılında bir eşeğin boynuna ‘Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim’ yazılı pankart astı. 2011’de çok ağır eleştirdiği AKP’nin Edirne’den 2’nci sıra milletvekili adayı olup seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı. Şimdi o eşek ne yapıyor, acaba.”

Haberin Devamı

Akraban atandı mı

Yeni ‘VIP’ iddiası

Haberin Devamı

“Sayın Arınç, sana bir soru: Yeğenin, ağabeyin veya kardeşin TBMM’de Milli Saraylar Koruma danışman kadrosuna senin döneminde atandılar mı atanmadılar mı? ‘Benim oğluma da şu teklif edildi, şu oldu, bu oldu.’ Bırak iyi polisliği. Var mı yok mu?

SİTE KURULDU

Haksız memur alımlarını duyurmak için bir internet sitesi oluşturduk. Bunun adı ‘haksizatamalar.com’ Bütün duyumlarınızı bildirin, bunlar, kendi kaynaklarımızla doğrulandıktan sonra teşhir edileceklerdir. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!