Yeni darbe

Güncelleme Tarihi:

Yeni darbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu gazetecilerin gözaltına alınmalarıyla ilgili, “Yaşanan süreç bir darbe sürecidir” dedi. Partisinin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in annesi Bahar Tamaylıgil’in Üsküdar Şakirin Camisi’ndeki cenaze törenine katılan CHP lideri, Ankara’dan İstanbul’a hareketi öncesi havalimanında ve cenaze töreni öncesi şunları söyledi:

Haberin Devamı

MAZLUMUN YANINDAYIZ

“Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı bir demokraside yaşadığımız bir süreç değildir. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değildir. Daha önce de internet siteleri ve gazeteler basıldı, gazeteciler içeri atıldı. Türkiye bir sivil darbe ile karşı karşıya. Demokrasiye doğrudan darbe yapılıyor, medyaya, üniversitelere yönelik darbe yapılıyor. Düne kadar bizi darbecilikle suçluyorlardı. Oysa darbeden en büyük zararı gören biziz. Onların genel başkanları, milletvekilleri hapse atılmadı, bizimkiler atıldı. Onların malvarlığına el konulmadı, bizimkine konuldu ama biz hep geçmişi geçmişte bıraktık, geleceğe bakmak istedik. Onlar ise hep bizi suçladılar. Bugün geldiğimiz noktada açık ve net şunu görüyoruz: Hükümet bir darbe hükümetidir ve demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır. Bu, öteden beri var. Dün tekrar Ergenekon davası için ‘Efendim bize kumpas kurdular’ dediler. Sen iktidarda değil misin? İktidarda başka hükümet mi vardı? Başka biri mi başbakandı, koltuğunda oturuyordu? 17-25 Aralık operasyonlarıyla bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk, dünya tanık oldu. Şimdi bu operasyonların yıldönümünde bunu kapatmak, örtmek, vatandaş bunları bir daha hatırlamasın istiyorlar. Ama emin olun 17-25 Aralık yolsuzluk olayları, artık tarihe mal oldu.”

Anneye son görev

Haberin Devamı

ESKİ Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in 76 yaşında vefat eden annesi Bahar Tamaylıgil’in cenazesine CHP yönetimi tam kadro katıldı. Camiye öğle ezanı okunduktan sonra gelen Kılıçdaroğlu, Tamaylıgil’e taziyede bulundu. Cenazeye katılan Emir Sarıgül, “CHP Şişli Belediye Başkan Vekili” yazılı bir de çelenk gönderdi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de cenazeye katıldı ve taziyeden sonra camiden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!