Davutoğlu: İmtihan günü

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: İmtihan günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:34

Paralel yapı eleştirilerini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aynı yapı demokrasiyi tahrip etmeye çalışıyor. Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının, demokrasiye yönelik tavırlarının mükafatını da görecek, hesabını da verecek” dedi. Elazığ ve Adıyaman AK Parti il kongrelerinde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘İMAM EFENDİ’Yİ BİLMEZLER

“Kürsübaşı geleneği, Elazığ’da sohbetin, ilmin, irfanın yapıldığı mekânlardır. 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarına Elazığ hiç taviz vermedi. Bugünkü siyaseti anlamlandıran iki zat var: Biri İmam Efendi, milli birliğin timsali bir şahsiyet. 93 Harbi’nde bütün Anadolu işgal tehlikesi altındayken Erzurum’u ayağa kaldıran İmam Efendi’nin torunları olarak Türkiye’nin birliği için yola çıktık. Tarihinizde Belek Gazi var. Halep bize Belek Gazi’nin emanetidir. Onun için Suriye’ye, Kudüs’e, Filistin’e, Halep’e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu Kılıçdaroğlu ve CHP niye bu milleti anlayamaz biliyor musunuz? Onlar Belek Gazi’yi, İmam Efendi’yi bilmezler, onlar bizim tarihimizdir.

Davutoğlu: İmtihan günü
14 ARALIK'LA İLGİLİ TÜM HABERLER

Davutoğlu: İmtihan günü
FOTOĞRAFLARLA 14 ARALIK OPERASYONU



NİHAT ERİM DE CHP’DENDİ

Meclis görüşmelerinde Kılıçdaroğlu’na ‘Darbecisiniz’ dedim, alındılar. Ayağa kalktılar. Sanki onların ayağa kalkmasından biz geri adım atacakmışız gibi... Biz ayağa kalktığımızda bir daha geri adım atmayız. Çağrıda bulunuyorum. Eğer darbeci değilseniz çıkın ‘27 Mayıs yanlıştı, 27 Mayıs darbesine karşıyız’ deyin. O zaman İsmet İnönü 27 Mayıs’a meşrudur diye fetva verdi. Adnan Menderes’in katledildiği 27 Mayıs için. ‘12 Mart yanlıştı’ deyin, diyemezler. Çünkü Nihat Erim de CHP içinden gelen bir şahsiyetti. ‘28 Şubat’a yanlıştı’ deyin diyemezler.

Haberin Devamı

‘HİZMET’ GÖRÜNTÜSÜYLE SAVAŞ

Dönemimizde ülke demokratikleşti, özgürleşti, kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla önyargıyla bakmadık. Ta ki ‘Hizmet’ görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan edince, durum değişti. ‘Mavi Marmara’da otoriteye karşı çıkmak doğru değil’ diyenler bir baktık milli iradeyle işbaşına gelmiş AK Parti hükümetlerine kumpas kuruyorlar. İktidarın Başbakanı’na ‘Dönemin Başbakanı’ diye dosya hazırlayanlar varsa hesap vereceklerdir.

BUNLAR KARŞILIKSIZ KALMAZ

Bugün o paralel çeteyle ilgili yürütülen bir soruşturma çerçevesinde birtakım adımlar atılınca onlardan önce Kılıçdaroğlu konuşuyor çünkü onların kültüründe vesayet var. ‘Hiçbir şeyden korkmuyoruz, her şey açıklansın’ diyenler niçin bugün telaş içindeler? Neden soruşturmayı engellemeye çalışıyorlar, beklesinler. Ama şunu da bilsinler ki devletin kurumlarına sızıp başbakanını, cumhurbaşkanını, devletin en mahrem toplantılarını dinleyenler, MİT Müsteşarlığına dönük operasyona kalkışanlar, Suriye’de mazlumlara yardıma giden TIR’ları durdurup ülkemizi dünyaya şikâyet edenler bunların karşılıksız kalacağını düşünmesinler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!