Yüksekova’da 1 pkk’lı teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova’da 1 pkk’lı teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 19:03

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde 1 PKK’lı, silahlı ve techizatlı olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Öte yandan Türkiye İran sınırında kaçakçılara ait olduğu belirlenen 59 av tüfeği ve 400 fişek ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği, her iki olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alanda kaçan erkek bir örgüt üyesi, 13 Aralık 2014 günü Yüksekova İlçesi 7’nci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na bir adet Kalaşnikof silahı, 1 adet şarjör, 31 adet mühimmat ile birlikte teslim olmuştur. Olayla ilgili adli tahkikata başlanılmıştır" denildi.

İRAN SINIRINDA KAÇAKÇILARA MÜDAHALE

Öte yandan Yüksekova İlçesi’nden İran’a geçmeye çalışan bir grup kaçakçıya güvenlik güçleri tarafından müdahale edildiği ve kaçakçıların kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Valilik açıklamasında, "Yüksekova İlçesi 7’nci Hudut Alay Komutanlığı görevlilerimizce, 12 Aralık 2014 günü saat 18.45 sıralarında hudut hattı kontrolleri sırasında Türkiye-İran sınırı 443 ve 444 numaralı sınır taşı bölgesinde Türkiye’den İran’a kaçak yollardan çıkış yapmaya çalışan gruba müdahale edilmiştir. Yapılan müdahale esnasında şahıslar kaçarak izlerini kaybettirmiştir. Bölgede yapılan arazi aramasında 59 adet av tüfeği ve 400 adet fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!