Avrupa'da çifte şampiyonluk kazandık

Güncelleme Tarihi:

Avrupada çifte şampiyonluk kazandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 18:20

Bulgaristan’ın Samokov şehrinde yapılan Avrupa Kros Şampiyonası’na Türkiye damga vurdu. Büyüklerde Polat Arıkan Kemboi ile genç kadınlarda Hatun Emine Tuna, altın madalya kazanmayı başardı. Milliler toplamda 6 madalya aldı.

Haberin Devamı

Bulgaristan’ın Samokov şehrinde yapılan Avrupa Kros Şampiyonası’na Türkiye damga vurdu. Büyüklerde Polat Arıkan Kemboi ile genç kadınlarda Hatun Emine Tuna, altın madalya kazanmayı başardı.

Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan büyük erkeklerde Polat Kemboi Arıkan ile genç bayanlarda Emine Hatun Tuna altın madalya kazandı. Milliler toplamda 6 madalya aldı!

Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Samakov kentinde düzenlenen şampiyonaya 25 kişilik kadroyla katılan Milli Takım, organizasyonu 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamladı.

Avrupada çifte şampiyonluk kazandık

İLK ŞAMPİYONLUK EMİNE HATUN TUNA'DAN GELDİ
Günün ilk yarışması olan 4 kilometrelik genç bayanlar kategorisinde Türkiye, Aslı Arık, Bahar Atalay, Tubay Erdal, Sümeyye Erol, Esra Ekin Kalır ve Emine Hatun Tuna'dan kadroyla mücadele etti. Milli Takım'dan Emine Hatun Tuna, 14.13'lük derecesiyle şampiyon oldu. Tuna'nın ardından İngiliz Jessica Judd gümüş, vatandaşı Lydia Turner da bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Avrupada çifte şampiyonluk kazandık

Saffet Elkatmış, Ferhat Bozkurt, Süleyman Bekmezci, Ramazan Barbaros, Ramazan Karagöz ve Ömer Oti'nin yer aldığı milli takım ise genç erkekler kategorisinde 6 kilometrelik parkuru Fransa ve İspanya'nın ardından üçüncü sırada bitirerek bronz madalya elde etti.

23 yaş altı bayanlarda Türkiye, Seyran Adanır, Sabahat Akpınar, Esma Aydemir, Sevilay Eytemiş ile madalya mücadelesi verdi. Milli Takım, Rusya ve İngiltere'nin ardından 3'üncü sırayı elde etti.

Avrupada çifte şampiyonluk kazandık

BÜYÜK ERKEKLERDE DUBLE!
Büyük erkeklerde ise başa baş mücadele eden sporculardan Polat Kemboi Arıkan, 32.19'luk zamanıyla Avrupa şampiyonu oldu. Ali Kaya da salise farkıyla Polat’ının gerisinde gümüş madalya kazandı. Türkiye bu kategoride takım halinde 33 puanla kürsünün ilk basamağında yer aldı.

Haberin Devamı

Avrupada çifte şampiyonluk kazandık

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!