Bakan Ala: Darbe girişimlerini bertaraf ettik

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ala: Darbe girişimlerini bertaraf ettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 18:05

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, "2002’den beri önce Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı bilmem bir sürü isimle bu gidişatın önünü kesmek için planlar, darbe girişimleri yaptılar. Bunları sizlerle birlikte tek yumruk olduğumuz için bertaraf ettik" dedi.

Haberin Devamı

Erzurum’dan karayolu ile Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk olarak Vali Mehmet Tekinarslan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra 15 Nisan Spor Salonu’nda AK Parti Ağrı 5’inci Olağan Kongresine katılanan Bakan Ala, Türkiye’de olumlu adımlar atıldığında önüne engeller konulduğunu söyledi. "Büyük bir milletin çocuklarıyız" diyen Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye’de ne olmuşsa, ne başarılmışsa ve hangi problemler bertaraf edilmişse onun altında sizin imzanız var. ’Bizim oyumuzla efendim Ağrı’dakinin, Erzurum’dakinin, Diyarbakır’dakinin Edirne’dekinin oradaki herhangi birinin oyu bir mi olacak?’ diyorlardı ya. Buradan söylüyoruz; Daha fazlasını söyleriz ama o bizim anlayışımıza sığmaz. Medeniyetimiz bize bu fırsatı vermez. Bizi men eder. Yoksa başka şeyler de söyleyebiliriz. Daha çok şey yaptığımızı ve daha sizin ufkunuzun varamayacağı şeylere imza attığımızı da belirtebiliriz. Ama şu kadara yetinelim ki, evet Ağrı’daki bir gencin, bir hanımefendinin oyu ile senin oyun o sandıkta aynıdır. Kim ki, o oylar arasında eşitliği bozan bir girişimde bulunursa, ya da bizim Ağrı’dan, Erzurum’dan, Trabzon’dan ortaya koyduğumuz o irademizi çalmaya kalkarsa haddini de bildiririz."

Bakan Ala, "Bakın etrafımız her taraf ateş çemberinde istikrarsızlıkla kavrulurken, büyük devletler ekonomik krizler yaşarken, biz yine birlikteyiz ve yolumuza yine devam ediyoruz. İşte bozmak istedikleri kardeşlik budur" dedi. Bakan Ala, şunları söyledi:

"Bu birlikteliği bozmak için 2002’den beri değerli kardeşlerim önce Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı bilmem bir sürü isimle bu gidişatın önünü kesmek için planlar yaptılar, darbe girişimleri yaptılar. Bunları sizlerle birlikte tek yumruk olduğumuz için bertaraf ettik. Türkiye o istikrarla yoluna devam ediyor. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa her karışından petrol çıksa bir şeye yaramaz. Tarumar olursunuz, perişan olursunuz. Demokratik istikrarla sağlayacağız siyasal istikrarı ki işte o zaman kalkınma, özgürlük ve zenginlik olsun. İşte o zaman insanımız birlikte geleceğe yürüsün. Türkiye’nin yakaladığı en önemli husus siyasal istikrarın demokratik yollarla sağlama iradesidir. İşte bunu da siz yapıyorsunuz."

Efkan Ala, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim yüz yıldır uğraştığımız bir problem var. Din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engeller iki temel büyük problemlerden birisidir. Şimdi burada herkes bir arada, kardeşlik bu, demokrasi bu ve siyaset budur. Başka çok önemli bir problemiz daha vardı. Yıllardır başta demokratik açılım dedik, milli birlik ve kardeşlik dedik şimdi çözüm süreci diyoruz. Biz gerçektende bu meselede sizin iradenizle ilk defa iktidara gelen bir parti ve hükümet dedi ki benim kardeşim ile arama girme. Hangi düzenlemeler yapılacaksa onu yapacağım ve Ağrılı, Diyarbakırlı kardeşimle eskisi gibi yeni Türkiye’yi inşaa edeceğiz. Gezi olayları, yakıp yıkan vandallar. Yok efendim iki tane ağaç şöyle olmuş, böyle olmuş. Şimdi kardeşim sen Yalova’ya geldin yüzlercesini kestin. Biz milletimize en ufak zarar gelmesini isteyemeyiz, onun karşısında dururuz. Burada kürsüde eleştiririz, mecliste eleştiririz. Biz ana muhalalefet partisi lideri ve genel başkanı gibi kalkıp, bu kadar güzel işler olmuşken yakıp yıkarak arasına girip şiddeti teşvik etmeyiz. 2002’den beri önümüze hangi engeli çıkartıysalar aştık, hangi engeli koyduysalar geçtik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!