Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 00:59

Yunanistan’da artan arazi vergileri ve bir türlü bitmeyen ekonomik kriz nedeniyle zenginler ellerindeki gayrimenkulleri bir bir satışa çıkarıyor. Komşuda, 20’den fazla ada satışa çıkartılırken, fiyatları 800 bin Euro ile 1.5 milyon Euro arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Ekonomik krizin etkisinden hala kurtulamayan Yunanistan’da 20’den fazla ada satışa çıkartıldı. ‘Akdenizin en güzel adalarından biri’ kabul edilen 6.5 hektarlık Küçük Midilli adasının satış fiyatı sadece 800 bin Euro olarak belirlenirken, Corinth Körfezi’ndeki St. Athanasios Adası’nın ise 1.5 milyon Euro’ya alıcı beklediği açıklandı. Ekonomik krizin ardından Yunanistan’daki emlak ve arazi fiyatlarının yüzde 30 oranında düştüğünü belirten uzmanlar hem zengin ailelerin hem de toprak sahibi çiftçilerin piyasaların eski seviyesine ulaşacağına olan inançlarını kaybettiğini ve “Zararlarını en aza indirmek için” bir an önce mallarını ellerinden çıkartmak istediğini söyledi.

Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor

Haberin Devamı

St. Athanasios Adası

YOĞUN İLGİ VAR

Ayrıca Yunanistan’ın geçen yıl arazi vergilerini artırdığı ve bu nedenle bir çok zenginin ellerinde bulundurduğu adaları satmaya karar verdiği belirtildi. Yabancı alıcıların ise vize kolaylıkları ve vergi indirimleri için Yunan adalarına yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor

Skorpios Adası

Küçük Midilli ve St. Athanasios adaları Avrupa başkentlerindeki bir çok lüks daireden daha ucuza satışa çıkartılırken bazı adaların da dünyanın süper zenginlerini hedef aldığı görüldü. Bir zamanlar Aristotle Onasis’e ait olan Skorpios adası geçen yıl Rus milyarder Dmitry Rybolovlev’in 25 yaşındaki kızı Ekaterina Rybolovleva’ya 100 milyon Euro’ya satılmıştı. Şu anda satılık olan adalardan bazıları 5.5 milyon Euro’luk Oxia ve 45 milyon Euro’luk Atokos.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!