Ödev gerçekten de yararlıymış!

Güncelleme Tarihi:

Ödev gerçekten de yararlıymış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 12:59

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 65 ülkeden öğrencilerin ödev yapma alışkanlıkları üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma düzenli olarak ödev yapmanın gerçekten de akademik başarıyı artırdığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

OECD adına konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Marilyn Achiron, “Ödev yapmaya daha çok zaman ayıran öğrencilerin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA’nın matematik sınavlarında ödev yapmayanlara kıyasla daha yüksek başarı gösteridğini gördük. Ayrıca öğrencilerine ödev veren okulların genel sınav başarısı da diğer okullardan daha yüksekti” dedi.

Achiron, ödev veren okullarla vermeyenler arasındaki akademik başarı farkının “6 aylık ekstra bir eğitim-öğretim dönemine denk” olduğunu da söyledi.

EN ÇOK ÖDEVİ ÇİNLİLER YAPIYOR
OECD’nin bulgularına göre dünyada en çok ödev yapan öğrenciler Çin’de yaşıyor. 15 yaşındaki Çinli bir öğrenci haftada ortalama 14 saat ödev yapıyor. Ödev konusunda Çinliler’i haftada 9.7 saat ödev yapan Ruslar ve 9.4 saat ödev yapan Singapurlular izliyor.

2013 yılında PISA sınavlarında en yüksek başarıyı Çinli ve Singapurlu öğrenciler göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!