İngilizler Irak’a dönüyor

Güncelleme Tarihi:

İngilizler Irak’a dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 12:34

Yeni yılda yüzlerce İngiliz askerinin Kürt ve Iraklı askerleri IŞİD’e karşı savaşmak için eğitmek üzere Irak’a gönderileceği açıkandı.

Haberin Devamı

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz askerlerinin Irak’taki 4 farklı merkeze gönderileceğini açıkladı. Bu merkezlerden Bağdat yakınlarındaki üçünde Irak Güvenlik Güçleri’nin, Erbil’deki dördüncüsünde ise Kürt peşmergelerin eğitileceği belirtildi.

Bakan Fellon, İngiliz askerlerini Irak’a gönderme kararını IŞİD’in savaş taktiklerini değiştirmesi üzerine aldıklarını söyledi.

IŞİD TAKTİK DEĞİŞTİRDİ
Fellon, “ Hava saldırıları IŞİD’in savaş taktiklerini değiştirmesine neden oldu. Artık açık alanda konuşlanmıyorlar. Giderek daha fazla şehir ve kasabalarda saklanıyorlar. Bu da onların kökünü kazımak için kara birliklerinin görev yapması gerektiği anlamına geliyor. Ancak bu Batılı gruplar değil yerel bir ordu tarafından yapılmalı” dedi.

Savunma Bakanlığı Paraşüt Alayı 2. Tabur’dan birliklerin de eğitim ekiplerinin güvenliğini sağlamak üzere Irak’a uçmak için hazırda bekletildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kraliyet Zırhlı Kuvvetleri’nden birliklerin de onlara bu görevde eşlik edebileceğinin tahmin edildiği, bu birliğin araçlarının geçtiğimiz aylarda Afganistan’dan Dubai’ye taşındığı ve burada göreve hazırlanmaya başladığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!