Külkedisinin “maskesi” sahnede düşecek

Güncelleme Tarihi:

Külkedisinin “maskesi” sahnede düşecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, külkedisi ‘Cinderella’nın hikayesini modern dansla yeniden yorumlayarak sahneledi. Prens, bu defa Cinderella’yı ayakkabısıyla değil, maskesiyle arıyor.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi (DOB), külkedisi ‘Cinderella’nın hikayesini modern dansla yorumlayarak sahneye taşıdı.
Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun (MDT) modern dansla sahnelediği eserde, ‘üvey anne’ rolüyle usta dansçı Hakan Odabaşı izleyici karşısına çıktı. Bir süre önce Bale Başkoreografı da olan MDT Genel Sanat Yönetmeni Yener Turan, dünyaca ünlü bir eser olan Cinderella’nın dünya prömiyeri yaptığını belirterek, eserin modern bir anlatımla izleyici ile buluştuğunu söyledi. Turan, eseri şöyle anlattı:

SADE ANLATIM

“Türkiye’de her gün kaos ve acı haberlerle yaşıyoruz. Sahnede de eğlenceli bir şeyler olsun istedik. Cinderella klasik bir konudur. Prens, Cinderella, iki kardeş, bal kabağı, at arabası gibi klasik hikayesi var. Biz bu hikayeyi daha sade bir sahne düzeniyle anlattık. AYAKKABI YOK

Haberin Devamı

Cinderella denildiğinde akla gelen ilk şey ayakkabı. Biz bunu hiç kullanmadık. Ayakkabı temasını mask olarak kullandık. Şöminenin etrafından iki tane fare var. Şömine döndüğünde fareler ata dönüyor. Bunun gibi bir sahnelemesi oldu. Müzikler çok keyifli ve eğlenceli. Sanırım çok uzun süre kapalı gişe oynayacak.

ANNE BİR ERKEK

Modern dansta iki perde dünyada rağbet görmüyor. Bu eserde tek perde ve 50 dakika. Film gibi, izliyorsunuz ve bir anda bitiveriyor. Üvey anne rolünü oynayan dansçı erkek. Hakan Odabaşı oynuyor. Bu koreografın seçimi. Güçlü bir karakterin olması gerekiyordu. İki kız kardeşle düetleri ve padödöleri vardı. O yüzden güçlü bir karakter olmalıydı.”

HAMLET BALESİ NİSAN’DA

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Yener Turan, sezondaki diğer eserlerle ilgili olarak da, Kont Drakula’nın, Akdeniz Esintisi ve Coppelia’nın sezon boyunca devam edeceğini söyledi. Klasik balenin Nisan ayında Hamlet Balesi’ni sahneleyeceğini belirten Turan, önümüzdeki sezonda ise gerçek anlamda klasik bir eserin izleyici ile buluşacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!