3 kumbara 500 bin öğrenciyi eğitecek

Güncelleme Tarihi:

3 kumbara 500 bin öğrenciyi eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 00:59

DOĞUŞ Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı, Para Durumu, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) katkılarıyla yürütülen “3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitimi Programı”, öğrencilere eğitim vermeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Aile bütçesinde önemli bir yere sahip olan çocuklara tasarruf kavramını ve önemini anlatmak, onları tasarrufa yönlendirmek amacıyla 2012 yılında başlatılan program kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 22 ilde 112 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı.

3 YIL SONRA BİTECEK

2017 yılında tamamlanması planlanan proje ile toplamda 500 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. Uygulanan eğitim programını yakından incelemek ve öğrencilerle bir araya gelmek amacıyla Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kağıthane İmece İlkokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

ÇEŞİTLİ PROJELER

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, şöyle konuştu: “Doğuş Grubu olarak kurumsal sosyal sorumluluk stratejimiz çerçevesinde; toplumun refah düzeyini geliştirmek ve gelişimin ekonomik, kültürel, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilirliğini sağlamak üzere çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu kapsamda başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere, toplumun tüm bireylerinde finansal okuryazarlık bilincini artırmanın sürdürülebilir kalkınmaya verilecek en büyük destek olduğuna inanıyoruz. Son yıllarda küresel boyutlarda meydana gelen finansal krizler sonucu yeni yatırım enstrümanları ve uygulamalardaki çeşitlenme, finansal farkındalığın öneminin daha da artmasına sebep olmuştur. Nüfusu her geçen gün artmakta olan dünyamızda, doğal kaynaklarda yaşanan yetersizlikler sonucu, toplumların finansal okuryazarlık düzeylerini yükseltmek ve tasarruf bilincinin yayılmasını sağlamak tüm ülkelerin ekonomik ve sosyal politikaları arasında ön sıralarda yer almaktadır. Biz de Doğuş Grubu olarak bireylerin gelirlerini, birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip bütçelerini doğru yönetme yetkinliğini artırmaya yönelik iki ayrı finansal okuryazarlık projesi yürütüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!