O gazetecilere destek olmalıyız

Haberin Devamı

O gazetecilere destek olmalıyız

İDDİANIN aslı çıkmadı.
Ama eğer aslı çıkarsa...
Yani...
Zaman, Taraf ve Bugün gazetelerinde çalışan gazetecilere dokunulursa...
Bize düşen...
Onların yanında olmaktır.


*


Tıpkı Ahmet Şık’a, tıpkı Nedim Şener’e, tıpkı Soner Yalçın’a sahip çıktığımız gibi...
Ekrem Dumanlı ve arkadaşlarına da sahip çıkmalıyız.


*


İtiraz seslerini işitir gibiyim:
“İyi ama onlar, gazeteciler gözaltına alınırken, tutuklanırken, hapislere atılırken bırak sahip çıkmayı ve destek olmayı, polise ve savcıya yardımcı olmaktaydılar. Böyle yapanlara sahip çıkılır mı? Bırakalım şimdi onlar görsün gününü”.


*


Bu yaklaşım kabul edilemez.
İlkemiz bellidir:
Mazluma kimlik sorulmaz.
Birine yapılan haksızlığa itiraz etmeden önce...
Haksızlığa uğrayanın geçmişte nasıl davrandığına bakılmaz.

Haberin Devamı


Bu yasak bu serbest

-BU YASAK: Ayakkabı kutularına, para sayma makinelerine, kol saatine, çikolata kutusundaki dolarlara, Muammer’e, Zafer’e, Egemen’e falan... Toz kondurmak yasak. Çünkü mahkemeden alınmış kapı gibi “yayın yasağı” var.


*


-BU SERBEST: Kemal Kılıçdaroğlu’nun fi tarihinde SSK’da müdürken ihalelerde usulsüzlük yaptığına dair iddiayı bire on katarak 18 televizyon kanalından canlı yayında ahaliye ulaştırmak sonuna kadar serbest.


*


-BU YASAK: İktidar çevresindeki zatların akraba-i taallukatının KPSS’ye girmeden memur yapılmalarına dair iddiayı araştırıp detaylandırarak manşetten çakmak “cıs”.


*


-BU SERBEST: Kılıçdaroğlu’nun 20 sene evvel SSK’da müdürken üç-beş kişiyi sınavsız işe aldığına dair iddiayı havalandırmak, uçurmak, büyütmek ve yükseltmek sonuna kadar serbest...


Papa, Diyanet İşleri Başkanımıza darbe yaptı

PAPA var ya Papa...
Tam bir algı operasyoncusu...
Tam bir darbeci...


*


Nasıl mı?
Şöyle:


*


-Vatikan’da ısrarla ve inatla Fiat Albea’ya binerek...
-İstanbul’a geldiğinde “Arabam Renault Symbol olsun” diye tutturarak...
Altına 1 milyon liralık Mercedes çeken Diyanet İşleri Başkanımızı, dünya kamuoyunun gözünde “müsrif”, “lüks düşkünü” ve “konfor meraklısı” konumuna düşürmüş oldu.


*

Haberin Devamı


Bu darbeci Papa’ya...
Derhal haddi bildirilmelidir.


Muhafazakâr kebapçıdan kişiye özel sıra gecesi

-Muhafazakâr kesimin İzzet Çapa’sı Ramazan Bingöl, restoranlarında “kişiye özel sıra gecesi” uygulaması yapıyor.
-Geçenlerde Esenler’in çalışkan ve projeci Belediye Başkanı eski dostum Tevfik Göksu ve bir grup gazeteci arkadaş, bu deneyimden yararlandık.
-Stilize edilmiş geleneksel oturma gruplarında oturduk.
-Karşımıza rahmetli Kazancı Bedih Usta’nın rahle-i tedrisinden geçmiş çoğu Urfalı bir Sıra Gecesi orkestrası geçti.
-Türküler, deyişler, uzun havalar eşliğinde Antep ve Urfa tarzı harika lahmacunlar getirildi, eski usul zırhla yapılmış enfes kebaplar ikram edildi ve çiğköfteler yoğuruldu.
-Sorduk sual ettik... Uygulama şöyleymiş: İster arkadaş grubunla, ister aşiretinle, isterse iki kişilik ailenle gelsen de... “Kişiye özel sıra gecesi” uygulamasından faydalanabiliyormuşsun.
-Yani sadece eşiyle gelip “özel sıra gecesi isterim, çalın bana Urfa türkülerini” diyen için de özel sıra gecesi yapılıyormuş.
-Üstelik fiyatlar da öyle uçuk kaçık değil.

Haberin Devamı


Haftaya damga vuran 5’li

1- FUAT AVNİ: Bir iddia attı ortaya... Hükümet bir yana, Cemaat bir yana... Ortalık karıştı, düzen bozuldu... Neyse ki iddiasının aslı çıkmadı da hem hükümet, hem Cemaat derin bir nefes aldı.
2- ALEV ALATLI: Hiçbir şeye vesile olmamış olsa da... Sadece “Rönesans” üzerine inceleme ve araştırma yapılmasına vesile olması bile yeter. Sayesinde “Rönesans ve Reform Hareketleri” didik didik edildi.
3- SELAHATTİN DEMİRTAŞ: Cemaat gazetesine demeç vermenin Cemaat ile işbirliği anlamına geldiğini öğrendi. Böylece siyasi hayatında yeni bir tecrübe daha edinmiş oldu.
4- KEMAL KILIÇDAROĞLU: AK Partililer bile AK Parti hükümetinin yolsuzluk yaptığına inanıyorlarken... Türkiye şu son beş gündür Kılıçdaroğlu’nun yaptığı iddia edilen yolsuzlukları konuştu, konuşuyor. Ki az başarı değildir bu.
5- ORHAN PAMUK: Bunca gürültü patırtının, bunca saray dedikodusunun, bunca cepheleşmenin, bunca siyasileşmenin tam ortasında dikkatleri son romanı “Kafamda Bir Tuhaflık”a çekmek için elinden gelenin fazlasını yaptı ama nafile!

Haberin Devamı

Dalından yeni koparılmış portakala nasıl ulaşılır?

İNTERNETTEN alışveriş yapma konusunda pek istekli ve pek mahir değilim.
Bunun iki istisnası var:
“yemeksepeti.com” ve “portakalbahcem.com”.
Birincisini herkes biliyor.
İkincisini de ben anlatayım.


*


Finike’de bir asrı aşkın süredir narenciye üretimi yapan ailelerin çocukları, şimdi bahçelerinde yetiştirdikleri portakal, mandalina, nar gibi ürünleri internet aracılığıyla satıyorlar.


*


Giriyorsunuz “portakalbahcem.com”a...
Ve dalından yeni koparılmış portakallar, mandalinalar ve limonları, bu ürünlerden yapılan enfes reçelleri, yine bu ürünlerden yapılmış ev yapımı şahane kurabiyeleri sipariş ediyorsunuz.
Onlar da size en güzel paketler içinde, araya hediyeler de koyarak yolluyorlar.
Üstelik fiyatlar da gayet makul.


*

Haberin Devamı


Bir deneyin.
Çok sevecek ve çok memnun kalacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları