Hollanda’nın en iyi sergisinde bir Türk yönetici

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’nın en iyi sergisinde bir Türk yönetici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 21:57

HOLLANDA’da ‘Yılın En İyi Sergisi’ ödülü Defne Ayas’ın direktörlüğünü üstlendiği Witte de With Güncel Sanat Merkezi’ne verildi.

Haberin Devamı

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği’nin (AICA) Hollanda Şubesi’nin verdiği ödül, sanat merkezine 5 Eylül 2013’te ziyarete açılan ‘The Temptation of AA Bronson’ adlı sergi dolayısıyla verildi. Kanadalı sanatçı AA Bronson’ın Gustave Flaubert’in ‘Aziz Anthony’nin Baştan Çıkarılışı’ kitabından esinlenerek hazırladığı sergisi 5 Ocak’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kaldı.

Direktör Defne Ayas, 9 Mayıs-22 Kasım’daki Venedik Bienali 56’ncı Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Sarkis’in ‘Respiro’ adlı sunumunun da küratörü.

Sanat merkezinin direktörü Defne Ayas

DEFNE Ayas (38), şu anda Hollanda’da Witte de With Center for Contemporary Art’ın direktörü. 2005’ten bu yana New York Performa Bienali’nin küratörlüğünü de yürüten Ayas, 2007’de Şangay’da Prens Claus Vakfı işbirliğiyle Arthub Asia Kültür Vakfı’nı kurdu. 2012’de 11’inci Baltık Uluslararası Sanat Trienali’nin eş-küratörlüğünü yaptı. Amsterdam’daki De Appel küratöryel programında eğitim alan Ayas, New York’taki New Museum of Contemporary Art’ta eğitim ve medya programları koordinatörlüğünü yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!