Yavuz Bingöl: 'Hiçbir amaç gütmedim'

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Bingöl: Hiçbir amaç gütmedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 02:09

Yavuz Bingöl, törende Mevlana'nın "Etme" Şiirini okudu. Bingöl, "Sayın Cumhurbaşkanım değerli konuklar 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı sevgiyi aşkı üfleyen Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" dedi. Erdoğan da konuşmasının ardından Bingöl'ü alkışladı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve İşadamı Muhuttin Palazoğlu'nun organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mevlana'nın Vuslat Gecesi Şeb-i Arus Töreni bu akşam Ataköy Sinan Erdem Spor salonunda yapıldı.

Şeb-i Arus töreninden kareler



KIRIMOĞLU DA KATILDI

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında organizasyonu düzenleyen işadamı Muhittin Palazoğlu, Emine Erdoğan'ın yanında da İşadamının eşi Büşra Palazoğlu oturdu. Önde oturan iki isim de dikkat çekti. Bunlardan biri Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, diğeri de Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'ydu.

BİNGÖL SAHNE ALDI

Şeb-i Arus töreninde Türkücü Yavuz Bingöl de sahne aldı. Bingöl, törenin sunucusu Ertem Şener tarafından," Haksızlığa uğrayan, ama büyük vakurla bütün bu haksızlıkların üzerinden gelen sanatçı" diye anons edildi. Mevlana'nın Etme şiiri okuyan Yavuz Bingöl Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere salondan alkış aldı. Bingöl " 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin, kardeşliğin dışında hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı sevgiyi aşkı üfleyen, nefes veren Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" diyerek sahneden ayrıldı.

Haberin Devamı

Yavuz Bingöl: Hiçbir amaç gütmedim
Erdoğan ve Bingöl'ün katıldığı törende Berkin Elvan protestosu



ERDOĞAN'A BÜYÜK ALKIŞ

Protestonun hemen ardından sunucu Ertem Şener Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anons etti. Salondan Tayyip Erdoğan sloganları yükseldi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vuslat gecesini düzenleyenlere, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Köklerimiz sağlam, ruhlarımız tek diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bizler bu topraklara payanda ile değil, köklerimizle bağlıyız. Bizim sevdamız, bizim kavgamız, bu milletin selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini gelecek nesillere teslim etmektir" dedi.

DERTLİYİZ...

Konuşmasını, " Dertliyiz, hem de çok dertliyiz" diye sürdüren Erdoğan," Derdimizi de seviyoruz. Mevlana'nın dediği gibi, seven sevdiğinin nazını çekiyor. Sevilen çekmesin de neylesin. Sevgili kardeşlerim Mevlanın öğretisi, mesnevi aşk üzerine kuruludur. Aşkla yapılmayan hiçbir işin bereketi bulunmaz, çünkü aşk bir söz değil, bir haldir. Bu dünya aşk üzerine yaratılmıştır. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizim medeniyetimizin kurucu harcı, çimentosu aşktır. Peygamberimiz bir aşk Peygamberidir. Biz aşkın ümmetiyiz"şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BOYUNDAN BÜYÜK ELİF HEDİYE EDİLDİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından etkinliği düzenleyen işadamı Muhittin Palazoğlu tarafından Elif harfinden oluşan bir hat hediye edildi. Palazoğlu hediyesini verirken," Bir elif gibi dimdik olmayı, sizden öğrendik"dedi. Hediyenin Cumhurbaşkanının boyundan büyük olması dikkat çekti.

SEMA GÖSTERİSİ VE KURAN-I KERİMLE SONA ERDİ

Şeb-i Arus töreninin sonunda Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor Salonun ortasındaki piste çıkan semazenler ilahiler eşliğinde sema döndü. Tören Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!