Lezzet durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet durakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:07

Hürriyet Ege bu hafta da sizler için en leziz durakları derledi.

Haberin Devamı

MaNCar’ın kışlık restoranı açıldı
YILIN ilk yarısında Alaçatı’da açılan MaNCaR, İzmir markası olma yönünde en önemli adımını atarak, Alsancak’ta kışlık restoran açtı. Ege mutfağını evrensel bir standarda taşıyarak, gurme guide’larda yer alan dünya lezzetleri seviyesine ulaştırmayı amaçlayan MaNCaR, kışlık restoranında da Ege mutfağını baz alarak hazırlanan özel yemekleriyle konuklarına sıra dışı bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Mönüsü MaNCaR Alaçatı’da olduğu gibi yine Michelin Yıldızlı şef Daniel Lopez tarafından hazırlanan MaNCaR Alsancak’ın executive şefliği ise Lopez’in yardımcısı Fabio Gemignani ve Türk şef Fatih Göktaş tarafından yapılıyor. MaNCaR Alsancak için tasarlanan yeni yemekler, bir sonraki yaz mönüsünün de ana karakterini oluşturacak.

Lezzet durakları


Asmaaltı pide-kebap

Haberin Devamı

73 yıldır unutulmaz, kaliteli hizmeti ve servisiyle buluşturan Asmaaltı Restoran Yeni Girne’de Tereci Gıda’nın karşısında Asmaaltı Pide Kebap olarak şekçin bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı. Temiz ve rahat salonunda, hijyenik bir ortamda, itinayla hazırlanan mönüleri ve Adana’ya özgü ikramlarıyla müşterilerine en iyi hizmeti sunarak fark yaratıyor.
İbrahim Usta (Tümer) yönetiminde hizmet vermeye başlayan Asmaaltı Pide Kebap Asmaaltı kalitesinde ve güvencesinde lezzetleri sizlerle buluşturmaktadır. Menüde kebaptan pideye ve lahmacun, tavuk çeşitlerini her şeyi bulmak mümkün.
İbrahim Usta uzun yıllardır bu sektörün içerisinde yer almış tecrübeli bir ustadır. Mavişehir Asmaaltının Aşçıbaşılığını da yürüten yıldır kebap sektöründe olduğunu hayatını bu mesleğe adadığını bu işi çok severek, ruhunu ve sevgisini katarak yaptığını belirten Restoran Sahibi İbrahim Usta(Tümer ) “ Biz burada gerçek bir Adana sofrası ve lezzeti sunuyoruz. İzmir’de gerçek anlamda pide ve kebap keyfinin yaşanabileceğini bir yer ortaya çıkardık. Farklı mimarimiz ve iç dekorasyonumuzla herkesin kendini huzurlu hissedebileceği, özel bir mekân yaptık. Tesisimizde şehrin içinde ama şehrin stresinden uzak, çocukların da oynayabileceği yeşil ve sakin ortamı otopark sorunu olmadan ailecek zaman geçirilecek bir mekan” dedi.

Lezzet durakları

Haberin Devamı

Hüseyin Usta’da KAHVALTI KEYFİ

FORUM Bornova’nın karşısında hizmet veren Balık Pişiricisi Hüseyin Usta, denizden gelen özel lezzetlerinin yanına şimdi de serpme kahvaltıyı ekledi. Sektörde 30 yılı geride bıraktığını söyleyen Hüseyin Aydoğdu, işinin sağlıklı lezzetler sunmak olduğunu belirterek, “Müşterilerimize sıra dışı bir kahvaltı keyfi yaşatmak için özel ve zengin bir menü hazırladık” dedi.
Kahvaltılık tüm ürünlerin el emeğiyle hazırlandığını kaydeden Aydoğdu, özellikle ev yapımı reçeller, kendi bahçelerinden topladıkları zeytinler ve bu zeytinlerden elde ettikleri zeytinyağı ile peynir tabağının çok beğenildiğini dile getirdi.
Hem en taze, hem de en lezzetli ürünleri haftanın 7 günü kahvaltı tutkunlarına sunduklarını kaydeden Hüseyin Aydoğdu, “Eşim Gülcan Aydoğdu’nun elleriyle hazırladığı lezzetleri müşterilerimizle paylaşıyoruz. Kendi evinizde bulabileceğiniz lezzetleri artık Balık Pişiricisi Hüseyin Usta’da da tadabileceksiniz. Sıcak börek, soğanlı ve biberli yumurta, kasap sucuğu, acıka, lorlu karadut reçeli, bal, tereyağ ve daha pek çok sağlıklı ürün kahvaltının lezzetini bir kat daha da artırıyor” diye konuştu.

Lezzet durakları

Haberin Devamı

Kolombiya mutfağını İzmir’le buluşturdu

TÜRKİYE ile Kolombiya arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla her yıl bir etkinlik gerçekleştiren Kolombiya İzmir Fahri Konsolosluğu, bu kez dünyaca ünlü Kolombiyalı şef Andres Ortiz’i Türkiye’ye getirdi. İzmir Kolombiya Fahri Konsolosu Eli Alharal’ın girişimleriyle gelen Ortiz, İzmir’de yaşayan Kolombiyalılara Christmas havası yaşatırken, İzmirlilere de Kolombiya Christmas mutfağından seçkin örnekleri tanıttı. Şef Andres Ortiz yönetiminde Kolombiya mutfağı eğitimi gerçekleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri hazırladıkları Noel kokteyli ile büyük beğeni topladı.

Lezzet durakları

Haberin Devamı

Yemek Okulu’nda LEZİZ TARİFLER

İZMİR’de, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi A7 Şehir Kulübü’nün gerçekleştirdiği ‘Yemek Okulu’, lezzet meraklılarına uygulamalı tariflerle püf noktalarını öğretmeye devam ediyor. 27 Kasım’da başlayan ve 25 Aralık’a kadar devam edecek Yemek Okulu’nda İtalyan mutfağından tatlılara, makarna ve soslardan cheesecakelere kadar doyumsuz lezzetlerin hazırlanması öğretiliyor. Yemek Okulu son olarak İzmirli kadınları ağırladı. Konuklar, A7 Şehir Kulubü ortaklarından, İzmir’in deneyimli şefi Binali Yılmaz’dan cheesecake hazırlamanın püf noktalarını öğrendi. Konuyla ilgili filmlerin izletildiği ve diyetisyenlerle yemek yazarlarının görüşlerinin de paylaşıldığı etkinlikte, Yemek Okulu’nda her hafta farklı bir menüyü öğreteceklerini kaydeden Yılmaz, şirket içi motivasyon eğitimleri ve çocuklara özel küçük gurme çalışmaları düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

Lezzet durakları


Geleceğin şefleri ustalarla buluştu
FOÇA’da Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Saygı” projesi kapsamında Türkiye’nin ünlü gurme ve mutfak şefleriyle biraraya geldi. “Sektörün Öğrencilerden ve Öğrencilerin Sektörden Beklentileri” başlıklarıyla yapılan söyleşilerde gençler merak ettiklerini mesleğin zirvesindekilerden dinleme olanağı buldu. Derslerde işlenen konuların gerçek hayattaki yansımalarını gerçek kişilerle öğrencilere aktarma amacını güden etkinliğe Gurme Haldun Tüzel, Eğitmen Şef Burhan Can, Koordinatör Mutfak Şefleri Yılmaz Almaz ve Çetin Deniz ve Mutfak Şefi Kadir Sarıtaş konuk oldu. Foça Belediyesi konaklama ve lojistik konularında destek verdi.
Yörenin ünlü lezzetlerinden dibek kahvesi ikramı için Kozbeyli Köyü’nde bulunan Şakir’in Kahvesi’ne de götürülen gurme ve şefler, Nurdan Çakır Tezgin’in Foça Mutfağı Kitabı ve teşekkür plaketleriyle Foça’dan uğurlandı.
Seyfi GÜL, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!