Bakan Fikri Işık Adapazarı'nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Fikri Işık Adapazarında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 17:40

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, yol ile yolsuzluğun bir arada olamayacağını belirterek, "Varsa ufak tefek hırsızlıkları falan filan onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız. Onunla ilgili de her türlü mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Bilim Sanayi ve Teknololoji Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Adapazarı İlçe Kongresi'ne katılmak için Adapazarı'na geldi. Kongrede konuşan Bakan Işık, hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarına değindi. Yolsuzluğun yapıldığı bir ülkede yol yapmaya paranın kalmayacağını söyleyen Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yol yaptıkça birileri bizi yolsuzlukla suçlamaya kalktı. Değerli arkadaşlar yolla yolsuzluk bir arada olmaz. Eğer bir yerde yolsuzluk yapılıyorsa yola kaynak bulamazsınız. Yol yapmaya para kalmaz. Bütün kaynaklar yolsuzluğa gider. Eğer bir yerde yol varsa demek ki, kaynaklar yolsuzluğa değil yola gidiyordur. 100 kilometre yol yapan bir ülke eğer 12 yılda 17 bin 500 kilometre yol yaptıysa, demek ki yol var. Yol varsa burada yolsuzluk olmaz. Varsa ufak tefek hırsızlıkları falan filan onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız. Onunla ilgili de her türlü mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacağız."

Haberin Devamı


PARALEL YAPI OPERASYONU

Bakan Fikri Işık, paralel yapının bazı ülkelerden talimat aldığını ve Türkiye'de yolsuzluk iddialarını gerekçe göstererek operasyon yaptığını kaydederek, "Paralel yapıda gördüğünüz gibi. Bir takım çok sevdikleri bazı ülkelerden aldıkları talimatlarla Türkiye'de hükümete operasyon yapmanın olsa olsa gerekçesidir. Yoksa yolsuzluk yapıldığı için bu operasyonlar yapılmadı" diye konuştu.

Açıklamalarının devamında ülkede son zamanlarda çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği yerli otomobil üretimi konusuyla ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, yerli otomobil konusunda da kararlı olduklarını, bu konuda önemli adımlar atıldığını da belirterek, "Yerli otomobili de Allah'ın izniyle yapacağız" dedi.

Bakan Işık, Sakarya'da katıldığı kongrenin ardından Kocaeli'ye hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!