Aranan sponsor bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Aranan sponsor bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

Ankara Hürriyet’in, turizmin başkenti Antalya’nın yeni yıl öncesi sponsor desteğiyle süsleneceğini ve Ankara’nın bazı bölgelerindeki mevcut ışıklandırmanın yetersiz olduğunu gündeme getirmesinin ardından; Büyükşehir, Çankaya ve ATO’dan açıklama geldi.

Haberin Devamı

“Başkent’i kim süsleyecek” sorusuna Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Süsleme yapmak isteyen iş adamlarına kolaylık sağlarız” açıklamasını yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, “ATO başkanımız Salih Bezci’nin bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum” sözlerine Bezci, “Erken söylenseydi süslerdik ama şimdi yetişmez” yanıtını verdi.
Büyükşehir, Çankaya ve ATO’nun, ‘Ankara Hürriyet’in dünkü, ‘Başkent’i kim süsleyecek’ haberinin üzerine yaptıkları açıklamaları özetle şöyle:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ÖZEL BİR SÜSLEME YAPILMAYACAK

"Yılbaşına özel herhangi bir süsleme yapılmayacak. Esnaf ve oteller süsleme yaparsa kendilerine gerekli kolaylık gösterilecek. Zaten Ankara’nın her yeri ışıl ışıl, simge binalar ışıklandırıldı. Sadece yılbaşına özel değil yıl boyunca ışıklandırma yapılıyor”

Haberin Devamı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN: CADDELER IŞIL IŞIL OLMALI

"ATO başkanımız Salih Bezci’nin bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Ankaralıya yerli yabancı çok sayıda turist geliyor. Burası başkent, ayrı bir yeri var. Yeni yıla girerken özellikle Bahçeli 7 ve Tunalı Hilmi caddelerinin ışıl ışıl olması Ankaralıların da talebidir. Bu anlamda ATO ve yatırımcılara çağrımız var. Belediye olarak biz de elimizden geleni yardımı yapmaya hazırız.”

ATO BAŞKANI SALİH BEZCİ: ERKEN HABER VERİLSEYDİ SÜSLERDİK

"Tunalı Hilmi Caddesi’nin bir bölümünü süsletiyoruz. Şu an süsleme için sipariş verilse bile yetişmez. Erken haber verilseydi süslerdik. Önümüzdeki sene yılbaşının yanı sıra bayramlarda da kent süslenebilir ve ışıklandırmalar kalıcı olabilir.”

3 BİN ARMATÜR YENİLENECEK

Öte yandan Başkent EDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, yeni yıl öncesinde Ankara’daki aydınlatma çalışmalarının devma ettiği kaydedilerek, yapılan çalışmalarda, ekonomik ömrünü tamamlamış olan 11 binden fazla aydınlatma armatürü yenileriyle değiştirilip, 20 binden fazla armatürün ise onarılarak yanar hale getirildiği belirtildi. Ayrıca 1 Aralık’ta başlatılan Aydınlatma Bakım Kampanyası kapsamında yılbaşına kadar ekonomik ömrünü tamamlamış 3 bin armatürün daha yenileri ile değiştirilerek, cadde ve bulvarların yılbaşına ışıl ışıl girmesinin planlandığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!