Tambi'den güzel haber

Güncelleme Tarihi:

Tambiden güzel haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 14:38

SURİYE’deki iç savaştan kaçıp Bursa’ya gelen ve 'müzik dehası' olduğu ortaya çıktıktan sonra Türk Vatandaşlığı’na alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Türkiye adına katıldığı Rusya’nın St. Petersburg kentindeki yarışmada 5. oldu.

Haberin Devamı

Suriye’deki savaştan kaçarak 2 yıl önce 4 kişilik ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen Tambi Cimuk’un film senaryolarını aratmayan başarı hikayesi devam ediyor.

SURİYE'deki iç savaştan kaçıp Bursa'ya gelen ve 'müzik dehası' olduğu ortaya çıktıktan sonra Türk Vatandaşlığı'na alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Türkiye adına katıldığı Rusya'nın St. Petersburg kentindeki yarışmada 5. oldu

Kafkas gecelerinde akordeon çalan Tambi'nin müzik dehası olduğu, piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa’daki müzik merkezinde ortaya çıktı. Bir yıllık eğitimin ardından video görüntüsü göndererek katıldığı Rusya’daki yarışmada birincilik elde eden Tambi’yi dinleyen New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, onu 'inanılmaz bir yetenek' olarak tanımladı. Poddubnaya, Tambi’yi New York Konservatuarı’na almak istediğini, ancak uluslararası derecelere sahip olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Poddubnaya’nın önerisi doğrultusunda uluslararası yarışmalara hazırlanan Tambi, bu kez pasaport sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine yapılan girişimler sonucu Tambi’nin vatandaşlık kararı 8 Aralık’ta Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu’nun onaylamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı gece saat 22.00’de Tambi’yi telefonla arayarak, vatandaşlık müjdesini verdi. Bursa’daki emniyet ve nüfus müdürlükleri gece açılarak, önce nüfus cüzdanı ardından pasaport başvurusu yapıldı. Aynı gece Ankara’ya hareket eden Tambi, 9 Aralık günü pasaportunu alarak Rusya’ya hareket etti.

FİNALE KALMIŞTI

Yarışma günü St Petersburg’a ulaşmayı başaran Tambi, kendisindeki yeteneği keşfeden Bursa’daki merkezde piyano öğretmeni olarak görev yapan Rus asıllı Elena Yudina Çekiç’in ağır bir enfeksiyon sonucu hastalanması nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. birinci tur için jüri karşısına çıkan ve burada başarılı olan Tambi, bu sabahta, final için yarıştı. Öğretmeni olmadığı için oldukca gergin olduğu gözlenen ve buna rağmen iyi bir performans sergileyen Tambi, daha sonra stresini atmak için dışarı çıkıp kartopu oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!