Eğlence sektörünü patlatan trend: Breastaurant

Güncelleme Tarihi:

Eğlence sektörünü patlatan trend: Breastaurant
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 13:21

ABD'de iri göğüslü kadın garsonların çalıştığı restoranlar son yıllarda büyük patlama yaptı. Breastaurant (Breast (göğüs) ve restaurant (restoran) isminden türetildi) zincirleri 1 milyar dolarlık cirolara yaklaştı. Bazıları dev restoran zincirlerini büyümede solladı. Feminist örgütler ise bu yeni restoran trendine tepkilerini dava açarak gösteriyor.

Haberin Devamı

ABD eğlence ve yeme-içme sektöründe çılgınlar gibi büyüyen yeni trendi konuşuyor. Breastaurant adı verilen ve büyük göğüslü kadınların garson olarak çalıştığı mekanlar özellikle erkek müşterilerin giderek daha fazla uğrak yeri olmaya başladı.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre özellikle futbol maçı izlemek için tercih edilen bu mekanlar garsonlarının da etkisiyle son yıllarda cirolarını katladı. ABD'deki en ünlü 'breastaurant' zinciri olan ve 28 ülkede 430 şubesi olan Hooters yılda 828 milyar dolar ciro elde ederek neredeyse 1 milyar dolar ciroya dayandı.

Eğlence sektörünü patlatan trend: Breastaurant

Breastaurant'lara ağırlıklı olarak 18-35 yaş grubu erkekler gitse de restoran zincirleri konseptlerinin aile dostu olduğunu 7'den 77'ye müşterilerinin bulunduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

Bu tip restoranlara ise ağırlıklı olarak 18-35 yaş arası erkeklerin gittiği belirtiliyor. Restoran zincirlerinin yöneticileri konseptin striptiz barlarla karıştırılmaması gerektirdiğini belirtirken, restoranların "aile dostu" olduğunu hatta çocuk menülerinin bile bulunduğunu söylüyor.

Eğlence sektörünü patlatan trend: Breastaurant

Brestaurant zinciri Hooters 430 şubeye ulaştı

FEMİNİSTLER TEPKİ GÖSTERDİ
Yöneticilerin bu açıklamalarına rağmen konsept feminist gruplar tarafından sert eleştiriliyor. Hooters restoran zinciri başta Ulusal Kadın Organizasyonu (NOW) tarafından defalarca dava edildi. Feminist örgütler restoran zincirlerinin yayılmasına karşı da protestolar gerçekleştiriyor.

Başta dünyanın en büyük breastaurant'ı olan Hooters olmak üzere birçok benzer zincir ise işlerinin alternatif hizmet sektörü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eğlence sektörünü patlatan trend: Breastaurant

Twin Peaks ABD'nin en hızlı büyüyen restoran zinciri olarak normal konseptli restoran devlerini solladı

Haberin Devamı

EN HIZLI BÜYÜYEN RESTORAN ZİNCİRİ
Davalara rağmen breastaurant zincirleri büyümeye devam ediyor. ABD'li Hooters yıllık yüzde 30 ciro büyümesi yakaladı. Bloomberg Businessweek'e göre ise yine ABD'li Twin Peaks breasaurant zinciri ABD'de en hızlı büyüyen restoran zinciri olmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!