İngiltere’de kaos

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de kaos
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 12:05

İngiltere’nin Hampshire bölgesindeki bir hava kontrol merkezinde yaşanan bilgisayar hatası ülkenin hava trafiğini saatlerce kapatmak zorunda kalmasına neden oldu. Sadece başkent Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda 38 uçuş iptal edilirken ülke genelinde yüzlerce uçuş da saatlerce rötar yaptı.

Haberin Devamı

Bilgisayar hatasının Londra, Bristol ve Manchester başta olmak üzere neredeyse ülkedeki tüm havaalanlarını etkilediği belirtilirken, İngiltere’de yaşananlar nedeniyle kıta Avrupası’ndaki havaalanlarında da yoğunluk ve gecikmeler yaşandığı açıklandı.

Yetkililer Cuma günü yerel saatle 15:27’de başlayan problemin artık çözüldüğü ve hava trafiğinin normale döndüğünü ancak yaşanan iptal ve gecikmeler nedeniyle Cumartesi günkü uçuşlarda da rötarların yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Patrick McLoughlin “Yaşananlar kesinlikle kabul edilemez. Ulusal Hava Trafiği Servisi (NATS)’dan bir açıklama talep ettim. Ayrıca böyle bir durumun gelecekte yeniden yaşanmasını engellemek için ne gibi önlemler alacaklarını da bildirmelerini istedim. Hava trafiğinde yaşanan sorunlar, özellikle tatil sezonunun yaklaştığı bu dönemde büyük endişe yaratıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!