Ege Otomotiv Derneği 2015 için uyardı

Güncelleme Tarihi:

Ege Otomotiv Derneği 2015 için uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:07

EGE Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ, ekonomide 2015'in çok çetin geçeceğini belirterek "Bilançolarını çok iyi yapan işletmeler yaşanacak dalgalanmalardan en az zararı görecek" dedi.

Haberin Devamı

EGOD Yönetim Kurulu toplantısı Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa İduğ, ekonomi çevrelerinde yapılan analizlere göre 2015 ekonomik göstergelerinin 2014 yılına göre iniş trendinde olacağını söyledi. Hükümetin tasarruf tedbirleri alacağını açıklaması ile birlikte piyasadan paranın çekileceğini belirten İduğ, "Türkiye'de sürekli vergi affı çıkıyor. Bu da piyasadan paranın çekilmesine neden oluyor. Piyasadan para çekilince almayı düşündüğünüz hangi ürün varsa bekliyorsunuz. Piyasa, yeni yılda yüzde 50 civarında yavaşlayacak. 2015'te piyasa yüzde 50 yavaşlarsa sıkıntı yaşayan çok firma olur" dedi.

Ege Otomotiv Derneği 2015 için uyardı

Uluslararası şirketlerle ve piyasayı yakından takip edenlerle yaptığı görüşmeler neticesinde 2015 genel seçimleri öncesinde piyasanın hareketleneceğini kaydeden İduğ, "Önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacak. Mevcut hükümet yeniden iktidar olabilmek için ilk 5 ay inşaat, maden ve lojistik sektörüne teşvikler destekler vererek piyasayı rahatlatmak isteyecek. Firmalar, 2015 yılında hedeflerini ölçülü koymalı. Hedeflerle ilgili anlaşma yapmaktan kaçınmalı. Eğer yaparsanız o hedefe ulaşmanız mümkün olmayacak. Elinizdeki stoku aldığınız rakamın altında satmak zorunda kalabilirsiniz. 2014'te yaptığımız satışları 2015 yılında yaşayabilirsek başarı sayacağız. Ünlü işadamı Hüsnü Özyeğin'in '2015 yılı para batırmadığınız, kendinizi koruduğunuz bir yıl olursa hepinizi ayakta alkışlarım' sözü hepimiz için geçerli. Belki de iş yaşamımız içinde en sert yıllardan birisini önümüzdeki sene yaşayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!