‘İyi tavuk’ satışları yüzde 20 arttırdı

Güncelleme Tarihi:

‘İyi tavuk’ satışları yüzde 20 arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:48

SON 5 yıldır, raflarında sattığı taze sebze ve meyveyi, tarladan itibaren kontrol ettiği iyi tarım uygulamaları kapsamında satın alan Migros’ta sıra tavuğa geldi.

Haberin Devamı

5 yılda 450 bin çiftçiden 350 bin tonluk alım yapan Migros, tüketicideki antibiyotik ve hormon algısı nedeni ile sıkıntı yaratan tavukta da kontrolü ele alacağını açıkladı. Gıda Bakanlığı’nın logosu bulunan ve farklı denetimlerden geçen iyi tarım uygulamaları kapsamında 3 marka ile anlaşan Migros, eylül ayından beri tavuk satışlarını yüzde 20 arttırdı. Migros Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu, 6 ay içinde market raflarındaki tüm tavuk ürünlerini iyileştireceklerini açıkladı.

YÜZDE 70’İ KAPSANDI

Migros olarak yılda 750 milyon TL’lik sebze meyve alımı yaptıklarını anlatan Cem Rodoslu, bunun yüzde 70’inin iyi tarım uygulamaları kapsamında yapıldığını söyledi. Rodoslu, market raflarında başlayan bu satışlarla birlikte müşteri sepetlerini yüzde 32 oranında artırdıklarını, insanların daha fazla alışveriş yapmaya başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

BÜYÜK TALEP GELDİ

Yıllardır antibiyotik ve hormonlu algısı nedeni ile kamu spotlarına da konu olan ‘tavuk üretimi’ konusunda tüketiciden büyük talep aldıklarını vurgulayan Rodoslu, çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi verdi: “Kendi fabrikamızda ürettiğimiz kırmızı et ürünlerinde ve şimdi de tavukta uygulamaya başladık. İlk olarak eylülde tüketicinin beğenisine sunduğumuz ‘İyi Tarım’ logolu tavuk markalarımızın performansında yüzde 20 artış sağlanmış durumda. Bu alanda yaptığımız çalışmalar sürekli olarak yenileniyor. Tüketicilerden gelen talepler bizim için çok önemli. Tüketici artık daha sağlıklı ve kaliteli ürünler tüketmek istiyor. Sağlıklı yaşama ilişkin konular ön plana çıkmaya başladı.”

Kırmızı et için 30 milyon TL yatırdı

KIRMIZI ette, çiftlikten sofraya tüm üretimin uzman kadrolarca yürütüldüğü bir iş süreci geliştirdiklerini kaydeden Rodoslu, şunları söyledi: “2013 yılında İzmir Menderes’te 30 milyon TL yatırımla son teknoloji kullanılarak kendi et tesisimizi baştan kurduk. Ayrıca, 10 bin ton üretim kapasitesine sahip bir diğer MİGET tesisimiz de İzmit Gebze’de bulunuyor. MİGET’te üretilen ürünler, 220 kontrol noktasından geçtikten sonra raflardaki yerini alıyor” dedi. Rodoslu, yıllık toplam 60 bin ton et işleme kapasitesine sahip olan MİGET tesislerinin önemine değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!