Arızalıydı değiştirdik

Güncelleme Tarihi:

Arızalıydı değiştirdik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 00:07

Balıkesir’de eski Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok döneminde Milli Kuvvetler Caddesi’nin girişine asılan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılı ışıklı tabela, AK Partili yönetim tarafından indirildi, yerine Türk bayrağının yer aldığı bir tak konuldu.

Haberin Devamı

Balıkesirli vatandaşlar ise özellikle sosyal medya aracılığıyla yazının kaldırılmasına tepki gösterdi. Belediyenin uygulamasını kınadığını belirten MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı da “Türkiye genelinde AKP hükümetinin uygulamaları millet olarak hepimizi utandırmaya devam ediyor. Bir yandan 'Çözüm Süreci' Türkiye'yi hızla bölünmeye sürüklerken, öte yandan da tüm milli değerlerimizin aşağılanması bir utanç tablosu olarak tarihe geçiyor. Kuvayi Milliye'nin başkenti şehrimizde 'Ne Mutlu Türküm diyene' yazısının kaldırılması, bizi ve tüm Balıkesir halkını kahretmiştir” dedi. Eski Belediye Başkanı İsmail Ok ise yaptığı açıklamada uygulamayı 'ihanet sürecinin devamı' olarak niteledi. Ok, “Ülke genelinde devam eden ihanet sürecinin Balıkesir ayağının da Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilmiş olmasına halkımızın gerekli cevabı vereceğinden şüphem yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESTETİK ARAYIŞ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Büyük Önder Atatürk'ün veciz sözü, 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' yazısı maalesef yaklaşık 1 yıldır süren arıza nedeniyle harflerde ve değişik bölümlerde sönmeler yaşandığı için, meydana gelen olumsuzluğun giderilebilmesi için sökülmek zorunda kalınmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nca şehrimizin değişik bölümlerinde uygulanan çalışmalar ile kente yeni bir estetik çehre kazandırılmaktadır. Bu kapsamda Milli Kuvvetler Caddesi'nin her iki girişine de özel olarak tasarlanan, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağımız konulmuştur. Önceki yazılı levhanın kendine özel teknik özellikleri nedeniyle uzun zamandır devam eden arızalanmasından dolayı yaşanan olumsuzluklar böylelikle önlenmiş, yazı sökülmek zorunda kalınmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!