Erdoğan: Paralel yapı faili meçhule bulaşmış

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Paralel yapı faili meçhule bulaşmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı iddialarıyla ilgili “İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahsedenlerin birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Fazlası da çıkıyor. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile 365 oda ve borsa başkanını kabul eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

TENCERE-TAVALARI MI KAYBETTİLER

“Bahanelere, maskelere, görünüşe sakın itibar etmeyin. Gezi olayları dediler, bahane ağaçtı. Yalova’da Geziciler niye ortada yoklar? Taksim’de ağaç kesilmedi, 12 ağaç taşındı. Bir tanesi de çıktı ‘Mesele ağaç değil, anlamadın mı’ dedi. Bakırköy’de niye yoklar, ODTÜ’de niye yoklar? Yoksa tencere tavaları mı kaybettiniz? Mesele ağaç olsa bu ve benzeri olaylarda protesto görürdük. ‘Türkiye’de insan hakları ihlalleri var’ diye tüm dünyaya servis edenler, ABD’nin işkencelerine sınırsız hoşgörü gösteriyorlar. Uluslararası medya yalan üstüne yalan yazıyor. Uluslararası kredi kuruluşları desen vay hallerine. Bunlar belli odaklardan, merkezlerden idare ediliyor. Bu saldırılar son derece sistematik halde götürülüyor. Bizi yıpratmak ve eski Türkiye’ye geri dönmek amaç. Millet bunu gördü ve tepkisini de sandıkta çok net biçimde ortaya koydu. Türkiye’nin bağımsızlığına her ne şekilde olursa olsun, o namahrem elin uzanmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

KABİNE HAZIRDI

17 Aralık’ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçti. Maske yolsuzluk iddiasıydı. Maskelerin arkasındaki niyeti görmeseydik, 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Bakanlar, Başbakan nasıl alınacak, işadamları nasıl alınacak hepsi hazırdı. Bizim alınmamızdan sonra kurulacak kabinedeki bakanlar da tek tek hazırdı. Yolsuzluk iddialarını gerekçe gösterecek, eski Türkiye’deki gibi rant ekonomisine hizmet edecek bir hükümet kuracaklardı. 17 Aralık’a, Gezi’ye darbe girişimi dediğimde kabul etmiyorlar. Gezi bir darbe girişimiydi. Mısır’da, Ukrayna’da işe yaradı, burada yaramadı. 17 Aralık bir darbe girişimiydi. İnlerine gireceğiz dedik. Girdik, giriyoruz.

HESAP SORACAĞIZ

Bu Paralel Yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başına böyle bir darbe girişimini tasarlayacak zekâya da sahip değiller. Maşa olarak kullanıldılar. Özellikle güneydeki sevdikleri ülke bunları maşa olarak kullandı ve hâlâ kullanıyor. Türkiye’de de muhalefet partileri, eski Türkiye’nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. İş dünyasından, medya dünyasından, siyasetten destek verenler oldu. Kim olursa olsun biz inlerine girdik, girmeye de devam edeceğiz. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesap soracağız.

Haberin Devamı

HER KURUŞ VATANA İHANETE GİTTİ

Eskiden müzik kutuları vardı. Bozuk parayı atarsınız, istediğiniz şarkıyı oradan dinlersiniz. Bu şebekeye bozuk parayı atan da istediği gibi kullanıyor. Kara para aklama bunlarda... Tüm bu oyunları bozmak gerekiyor. Bunların meselesi şahsımla değil, Türkiye’nin bağımsızlığıyla ilgili. Bu çevrelerle iş tutanlar da asla başarılı olamayacağını görsünler. Bunlara giden her kuruş vatana ihanete gitmiştir. Bu Paralel Yapı meselesi değil, vatanın bağımsızlığına kasteden çevrelerle mücadele meselesidir. O kadar önemli.”

Bu Saray’ın tekerleği filan yok

“GARİP garip şeyler söylüyorlar, ‘Giderken sarayı da aldı götürdü’ diye. Bu sarayın tekerleği filan yok. ‘Şu kadar para harcandı’ deniyor. Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay başta olmak üzere birçok binalar yapılıyor. Onlar bizim gurur meselemiz. İngiltere’de Westminster Sarayı restorasyona giriyor. Ayrılan para 5 milyar dolar. İngiltere Başbakanı Cameron’a sordum. ‘Yaygara koparan var mı’ diye... ‘Bunlar normal şeyler’ dedi.

Haberin Devamı

İSTİŞAREYE DEVAM

İstişare süreci Cumhurbaşkanlığı’nda da aynen devam edecek. Yeni bir teşkilatlanmaya gidiyoruz. Farklı bir Türkiye için mevcut teşkilatlanmayı yeterli görmüyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, eskisi gibi istişareleri sürdürecek ve çözüm üreteceğiz.

HESABINI VERECEKLER

Çözüm Süreci’nde de Türkiye önemli bir aşamaya geldi. Kuru tehditler, kirli ittifaklar Çözüm Süreci’ni rayından çıkaramaz. Sokakla, cadde ile dağ ile tehdit edenler, Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızda da itibar görmüyorlar. Öncelikle 6-7 Ekim’de ellerine bulaşan kanı temizleyecek, hesap verecekler. Bu kanlı elleri inşallah saf dışı edecek, sadece siyaset zemininde ilerleyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!