IŞİD’in Twitter fenomeni deşifre edildi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’in Twitter fenomeni deşifre edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

TERÖR örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin mikro-blog sitesi Twitter’daki en aktif üyelerinden Shami Witness’ın meğer sahadan bildirmediği, Hindistan’da bir gıda şirketinde yönetici olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz Channel 4 News programı, önceki akşam Shami Witness’ın kimliğini deşifre etti. Shami Witness, Hindistan’ın Bangalore kentinde bir gıda firmasında yönetici olarak çalışan Mehdi isminde biri. Mehdi, 18 bine yakın takipçisi olan Shami Witness hesabından IŞİD’le ilgili çoğunlukla İngilizce yüzlerce tweet’ler atıyor, örgüte yeni cihatçı katacak propagandalar yapıyordu.

Channel 4 News programının “hayatını tehlikeye atmamak” için soyismini açıklamadığı Mehdi, “neden IŞİD saflarında savaşmadığı” sorusuna, bunu düşündüğünü ancak ailesinin geçimini sağlamak zorunda olduğu için ülkeden ayrılamadığını söyledi. Mehdi, “Eğer her şeyi bırakmak için bir şansım olsaydı onlara katılır ve ülkemden ayrılırdım” dedi. Bangalore polisinin haberlerin duyulmasının ardından Mehdi’nin peşine düştüğü belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!