Tekbirli cenaze turu

Güncelleme Tarihi:

Tekbirli cenaze turu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:26

Suikast sonucu öldürülen Özbek asıllı din adamı Abdullah Buhari’nin cenazesi sokaklarda tekbir sesleri ile gezdirildi. Cinayetle ilgili Çeçen asıllı Rusya vatandaşı Zelimkhan M. tutuklandı.

Haberin Devamı

İHSAN İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği kurucularından Özbekistanlı Abdullah Buhari’nin (38) önceki gün Zeytinburnu’nda öldürülmesiyle ilgili, suikastı yaptığı iddiasıyla Çeçen asıllı Rus vatandaşı Zelimkhan M. gözaltına alındı. Kayaşehir’deki evinden alınan Zelimkhan M. polisleri görünce 14’lü olarak adlandırılan Browning marka ruhsatsız tabancasını parçalara ayırarak dışarı attı.

KIYAFETİNDE BARUT

Zelimkhan M., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, polis, parçalarını bir araya getirdiği silahı balistik incelemeye gönderdi. Kıyafetleri üzerindeki laboratuvar incelemesinde barut izine rastlanan Zelimkhan M., cinayete tanık bir kişi tarafından da teşhis edildi. Ardından da önceki akşam Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı.

Haberin Devamı

‘BUHARİ’Yİ TANIMAM’

Nöbetçi savcıya ifade veren Zelimkhan M., suçlamayı reddederek Buhari’yi tanımadığını, olay sırasında Kayaşehir’deki evinde olduğunu söyledi. Evli ve serbest meslek sahibi olduğunu, silahı ise Suriye’den aldığını belirten Zelimkhan M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Katilini görmüş

CİNAYETİN işlendiği olay yerini gören bir güvenlik kamerasına takılan görüntülerde, Abdullah Buhari’nin derneğin kapısına yürüdüğü sırada arkasından koyu renk bere, mont ile açık renkte kot giymiş ve elinde spor çantası olan bir kişinin yaklaştığı, Buhari’nin bir ara dönerek bu kişiye baktığı, döndüğünde ise suikastçı Zelimkhan M.’nin silahını çıkararak sırtına bir el ateş ettiği öğrenildi. Görüntülerde cinayetten sonra olay yerinden kaçan suikastçının arkasından bir kişinin koştuğu, bunu fark eden suikastçının silahını bu kişiye doğrulttuğu, görgü tanığının koşmayı bırakması üzerine suikastçının olay yerinden kaçtığı ortaya çıktı.

Siyah bayraklar ve sloganlar

12 YIL önce Türkiye’ye sığınan ve “Abdullah Özbek” ismini alan Buhari için dün cenaze töreni düzenlendi. Buhari’nin tabutu ilk önce İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’ne götürüldü. Törene katılanlar ellerinde siyah ve yeşil bayraklarla Yeşiltepe Mahallesi sokaklarında “tekbirler” getirerek yürüdü. “Âlimler ölmez, bu dava bitmez” sloganı atan grup, cenazeyi daha sonra Taş Camisi, ardından da Fatih Camisi’ne götürdü. Grup, yol boyunca ellerindeki siyah bayrakları araç camlarından salladı.

Haberin Devamı

‘Eş’lerinden Amine tabutu fotoğrafladı

BUHARİ’nin cenazesi Fatih Camisi’ne getirildiğinde izdiham yaşandı. Üç eşi ve 10 çocuğu bulunan Buhari’nin eşlerinden Amine ve küçük kızı Ayşe tabutun başından ayrılmadı. Amine, bir ara telefonuyla tabutun fotoğrafını çekti. Fatih Camisi imamı ve Özbek bir din adamının cenaze namazı kıldırdığı törende, Buhari’nin öğrencisi Rahimullah Tandoğan “Yeni Abdullahlar yetiştireceğiz” diye konuştu. Buhari’nin cenazesi Eyüp Mezarlığı’na defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!