İsrail'in Atina Büyükelçiliği'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

İsrailin Atina Büyükelçiliğine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 16:34

İsrail’in Atina Büyükelçiliği bu sabaha karşı 03.15 sularında kimliği meçhul şahıslar tarafından Kalaşnikof tipi silahlarla tarandı.

Haberin Devamı

İlk belirlemelere göre, motosikletli dört kişi Atina’nın Katehaki caddesinde bulunan ve sıkı şekilde korunan İsrail Büyükelçiliği binasına ateş açtılar. Polis, olay yerinden kaçan saldırganların ardından, binanın etrafında 54 adet 7.62’lik mermi kovanı topladı.

İsrailin Atina Büyükelçiliğine saldırı


Yunan hükümeti ve siyasi partiler peşpeşe açıklamalarla saldırıyı kınarken Kamu Düzeni Bakanı Vasilis Kikilias, İsrail Büyükelçisi İrit Ben Aba ile görüştükten sonra “Kimse İsral ile ilişkilerimizi bozamaz” açıklamasında bulundu.

İsrail’in Atina Büyükelçiligi ise Twitter hesabından “Yunan makamlarına ve polisine güveniyoruz” mesajını paylaştı.

Yunan polisi ise saldırının arkasında sol eğilimli bir grup olduğunu düşünüyor. Polisin olay yerinden topladığı boş kovanlar, saldırıda kullanılan iki Kalaşnikof silahın, geçtiğimiz aralık ayında Almanya Büyükelçisi'nin konutuna düzenlenen saldırıda da kullanıldığını gösteriyor.

Haberin Devamı

İsrailin Atina Büyükelçiliğine saldırı
ALMAN BÜYÜKELÇİ’NİN EVİNE SALDIRI


Yunanistan, son yıllarda İsrail ile çok yakın ilişkiler kurdu. Bu çerçevede ortak askeri tatbikatlar düzenlendi. Ayrıca Yunan-Kıbrıs Rum-İsrail ittifakı için de adımlar atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!