Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'nda CHP'den lokum ikramı

Güncelleme Tarihi:

Sosyalist Enternasyonal Toplantısında CHPden lokum ikramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 10:48

Sosyalist Enternasyonal Etik Komite Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan'ın eski Başbakanı George Papandreou'nun başkanlığında yapılan, "Uluslararası Barış ve Güvenlik" konulu Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katıldı. Toplantı devam ederken CHP delegasyonu, tüm katılımcılara çoğulculuğu ve birliği sembolize ettiğini ifade ederek, nar şekilde metal bir kutu içerisinde lokum ikram etti.

Haberin Devamı

SOSYALİST Enternasyonal Toplantısı, İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler binasında yapılıyor.

İki gün süren ve bugün öğle saatlerinde son bulacak olan toplantılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsilen partinin İstanbul Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran katıldı. Genel Kurul'da İngilizce olarak bir konuşma yapan Oran, Türkiye’nin içinde bulunduğu Irak, Suriye, Suriyeli göçmenler ve Kürt soruyla ilgili konuştu.

Sosyalist Enternasyonal Toplantısında CHPden lokum ikramı

Toplantıya başkanlık eden Yorgo Papandreu açılış konuşmasında dünyada bir çok problemler yaşandığını belirtti, işsizlik, ekonomik kriz ve terörizmin yanı sıra Ebola salgınına da vurgu yaparak, "Bu hastalıktan dünyada 6 bin civarında insanın öldüğünü biliyoruz" dedi.

Bu arada bütün konuşmacıların odak noktasının Orta doğuda yaşanan olaylar olduğu görülürken dünyanın güvenliğinin de tehdit altında olduğunun altı çizildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!