Öldü deyip beni morga götürdüler

Güncelleme Tarihi:

Öldü deyip beni morga götürdüler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

Cine5’te ekrana gelen “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme” programına Soner Olgun konuk oldu, hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Haberin Devamı

İpek Tuzcuoğlu’nun “Neler utandırır sizi? sorusuna yanıt veren Olgun, “Benim utanma duygum gelişkindir, en çok utandığım şey bilmeden de üzmek, kırmış olmak. İnsanları üzecek şeyler yapmamaya çalışırım, bazen insani zaaflara yenik düşüp az da olsa kontrolsüzlükler yapınca utanırım” dedi.

“İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme”de sahne ritüellerinden de bahseden Soner Olgun “Anamın tülbentlerini sahnede sürekli kullanırım. Tülbentsiz çıkmam, bir de bilekliklerim var. Çok çalmaktan dolayı karpal tünel hastalığı bütün çalgıcılarda olur ondan korunmak için bileklik takmaya başlamıştım, sahneye bilekliksiz, tülbentsiz çıkmam” diyerek paylaştı.
Çocukluğunda ve gençliğinde başına birçok kaza geldiğini anlatan Soner Olgun bir kere de ölümün kıyısından döndüğünü söyledi: “Annem rahmetli beni sinemaya götürürdü, renkli Türkçe filmde John Wayne vardı, kovboy filmi çok önemliydi.
Bir gün bizde kovboyculuk oynuyoruz, bizim orada kireç kuyuları açıldı. Etrafında oynuyoruz. Kuyuya bir şey düştü, babam lastik çizme almış ben de çizme var dalar alırız dedim.
Daldık. Kireç kuyusu çekiyor, batıyorum. Şubat ayının 5’i babam tarihi kaydetmiş.
Bir tek güneşin ışığının suda azaldığını hatırlarım. Yanımda akrabam Tijen vardı, Allah’tan yoldan geçen Hüseyin Amca yardımcı olmuş, adam dalıyor. Beni çıkarıyorlar, 10-15 dakika geçmiş beni bulması çıkarması sırasında.
Çıktığımda hayati belirtilerimin durduğunu tespit ediyorlar götürüyorlar morga, babama haber veriyorlar. Öldü zannediyorlar. Hemşire üzerimdeki son giysi parçasını çıkarırken muhafazakar namuslu tarafım şahlanıyor, hareket ediyorum.
Daha sonrada tehlikeler atlattım. Çoğunlukla deniz kazaları oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!