AKP ve CHP'li belediyeler anlaşamayınca mandalina festivali havada kaldı

Güncelleme Tarihi:

AKP ve CHPli belediyeler anlaşamayınca mandalina festivali havada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

İZMİR'in Seferihisar İlçe Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in bölgenin önemli tarım ürünü mandalina için düzenlenecek festivalinde işbirliği yapma teklifi, AK Partili Menderes İlçe Başkanı Bülent Soylu'nun "Gümüldür Mandalina Festivali' adı altında yapalım" cevabı üzerine havada kaldı.

Haberin Devamı

Bölgenin önemli tarım ürünlerinden mandalina için düzenlenmesi planlanan ancak Seferihisar ve Menderes arasında paylaşılamayan festivalde önce ortaklık rüzgarları esti. Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in güç birliği çağrısına; Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu'dan cevap geldi.

GÜMÜLDÜR ADI ALTINDA DÜZENLENMESİNİ İSTEDİ
Mandalinanın uluslararası pazara tanıtımı için her türlü desteğe hazır olduklarını ancak yapılacak çalışmanın 'Gümüldür Mandalina Festivali' adı altında düzenlenmesini isteyen Soylu, "Menderes Belediyesi olarak Gümüldür Mandalina Festivali'nin ilkini geçtiğimiz ay düzenledik. İlçemizin önemli ürünleri arasında yer alan ve bir marka haline gelmiş Gümüldür Satsuma Mandalinasının daha büyük pazarlara ulaşmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz festivalimiz sonrası önemli geri dönüşler aldık. İnşallah bundan sonra markamızı ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da önemli bir yere taşıyacağız" dedi. Gümüldür Satsuma Mandalinasının sadece Menderes değil İzmir için önemli bir değer olduğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Böyle önemli bir değeri hak ettiği noktaya taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz festivalde zaten bu amaç doğrultusunda gerçekleşti. İzmir genelinde özellikle bizim bölgemizde birçok alanda mandalina üretimi gerçekleşmekte ancak yetişen ürünüler arasında en kaliteli ürünler Gümüldür'de yetişmekte. Bu kapsamda bölgemizde gerçekleştirilecek ortak çalışmalar mandalinamızın uluslararası alana taşınması adına çok önemli. Önemli bir değer olan Gümüldür Mandalinası adı altında yapılacak her türlü çalışmanın içinde biz de yer alırız. Çünkü Gümüldür demek mandalina demek. Mandalina demek Gümüldür demek" diye konuştu.

AKP ve CHPli belediyeler anlaşamayınca mandalina festivali havada kaldı

SOYER, BAŞARI DİLEDİ
Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Başkan Soyer de, "Biz Seferihisar, Menderes, Ürkmez, Özdere, Gümüldür Mandalinasının ortak sıkıntılarından yola çıkarak, ortak nasıl çözümler üretebiliriz diye düşünmüştük. Bu nedenle, ortak atabileceğimiz adımlara kafa yoruyorduk. Gümüldürlü veya Seferihisarlı olarak değil, aynı coğrafyada yaşayıp aynı ürünü üreten üreticimize, köylümüze, çiftçimize nasıl daha çok destek olabileceğimizi düşünüyorduk. Tabi ki bu bir mecburiyet olmayabilir. O nedenle, Gümüldür Mandalinası adı altında yapılacak her türlü etkinlikte tüm Gümüldürlüleri buluşturacak. Menderes Belediyemize başarılar diliyor. Altı yıldır yaptığımız çalışmalarla kazandığımız tecrübemizle bize ihtiyaç duyulacak her an her şekilde yardımcı olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!