ASELSAN’a tam puan

Güncelleme Tarihi:

ASELSAN’a tam puan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:10

Ankara’da faaliyet gösteren savunma teknolojileri geliştiren ve üreten ASELSAN'ın, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) değerlendirmelerine göre, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık notu 98,21 oldu.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurumu'nun yaptığı değerlendirmede kamuyu aydınlatma ve şeffaflık konusunda gösterdiği hassasiyet ile dikkat çeken ASELSAN, 98,21 puana ulaştı. Ocak 2014'te yayınlanan ve "Kurumsal Yönetim İlkeleri" baz alınarak hazırlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu'nda şirketin 8,57 olarak tespit edilen notu, 9,09 olarak güncellendi. Söz konusu not artışlarının, ASELSAN'ın SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne büyük ölçüde uyum sağladığı, gerekli politika ve önlemleri uygulamaya soktuğu, yönetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde oluşturup işlettiği, kurumsal yönetim risklerinin çoğunun tespit edilip aktif şekilde yönetildiği anlamına geldiği kaydedildi.

GOOGLE VE MICROSOFT’U GERİDE BIRAKTI

Dünyanın 35 ülkesinde ideal işveren algısı üzerine çalışma yapan Universum’un Türkiye’de 19 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği ve sonuçlarını geçtiğimiz aylarda açıkladığı İdeal İşveren Araştırması’nda ise ASELSAN mühendislik ve bilgi teknolojileri kategorisinde birinci sıraya yükselmişti. 2013 yılındaki araştırmada üçüncü sırada yer alan şirket, 2014’te ASELSAN, Google ve Microsoft’u geride bırakarak ilk sıraya yükselmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!