Erzurum'da Kış Festivali'nde her şey vardı, kar yoktu!

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Kış Festivalinde her şey vardı, kar yoktu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 10:47

ERZURUM’da düzenlenen Kış Festivali’nde bazı etkinlikler kent merkezinde hiç kar olmaması nedeniyle iptal edildi. ’Winterfest’ öncesi sanatçı, sporcu ve kulüplerden randevu alındığını anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen davetlilerin suni kar yağdırılan pistlerde kayak yapabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

İlki düzenlenen Winterfest’in Xanadu Snow White Otel’de düzenlenen basın toplantısına Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen , AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Kızak Federasyonu Başkanı Serkan Yaşar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Üç gün sürecek olan Winterfest’te Murat Dalkılıç, Sagopa Kajmer ve Mustafa Ceceli konser verecek. Programa göre festivalin ilk gününde Havuzbaşı Meydanı’ndaki süs havuzunda artistik buz pateni gösterisi, yine aynı yerdeki buz heykel şovu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi ve merkezde kar olmaması nedeniyle iptal oldu. Festivalin diğer günlerinde ise Türkiye Kayak Şampiyonası Alp Disiplini, Short Track Minikler Şampiyonası, kayaklı koşu, buz hokeyi, artistik buz pateni gösteri düzenlenecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte turizm amaçlı yatak kapasitesinin 5 bin, kış oyunları için yaptırılan tesislerin kullanım oranının ise yüzde 25 olduğunu bildirdi. Amaçlarının bu tesisleri etkin şekilde değerlendirmek olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, okullarda başta kayak olmak üzere her alanda sporcu yetiştirmek için harekete geçtiklerini belirtti. Kentte kar olmadığı için festivalin daha ileri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili olarak Başkan Sekmen, şunları söyledi:

"Bu randevular alınırken sanatçılardan, kulüplerden ve davetli sporculardan o tarihi değiştirmeniz mümkün değil. Ama buraya gelen davetlilerimizin kayak yapmaları mümkün. Çünkü burada suni kar yapma imkanlarımız var. Her gelen kayağını yapacak. Bundan sonra Winterfest’i geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Daha önce de 7-8 büyük organizasyon yaptık. Sadece bununla başlamadık. Bu etkinlikler devam edecek. Bazı zaman biliyorsunuz reklamın iyisi kötüsü olmaz. Mutlaka şehri duyurmak tanıtmak zorundayız. Festivalin bütçesi Başkabanlık tanıtım fonu, TRT , bizler ve federasyonumuzun katkılarıyla oldu. Toplam nedir bilemiyorum ama bunlar mütevazı bir bütçeyle yürüyen işler."

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise Erzurum’un dağlarının Türkiye’nin beyaz petrolü, beyaz altınını taşıdığını belirterek, "Yıllardır dünyanın en önemli kayak merkezi olmasını beklediğimiz Erzurum’un çeşitli organinazyonlar almasına rağmen uluslararası arenada arzu ettiğimiz seviyede yer almadığını görmekten üzülüyorum. Ama artık bir ışık, bir milad söz konusu. Artık Erzurum’a bundan sonraki sürecin bundan önceki gibi olmayacağını mutlulukla belirtmek isterim. Gerçekten bu Erzurum dağları Türkiye’nin beyaz petrolünü, beyaz altınını taşıyor. Her dağdan binlerce varil eş değerinde bölgeye ve ülkemize gelir üretmemiz mümkün" diye konuştu.

Öte yandan festivalin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi’ne atlı kızakların kar olmadığı için tekerlek takılarak getirilmesi dikkat çekti. Kar olmadığı için kızakların altına 3 adet teker taktıklarını söyleyen atlı kızak sürücüleri, "Asfaltta çekerek getirdik. Biraz zor oldu. Kızakların demirleri yıpranmasın diye altlatrına teker çaktık" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!