Çavuşoğlu'ndan, Venizelos'a ilginç teklifi

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlundan, Venizelosa ilginç teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 12:43

ANKARA, Kıbrıs'da kapsamlı çözüm için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Yunan mevkidaşına, "Birlikte önce Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidelim, oradan da KKTC'ye geçelim" önerisini bir adım ileriye taşıdı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'a New York'a tedavisi devam eden Rum Lider Nikos Anastasiadis'i "birlikte ziyaret edelim" teklifinde bulundu.
Çavuşoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği 31. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Yunanistan'ın Selanik kentindeydi. Çavuşoğlu, toplantı öncesinde Yunan Bakan Venizelos'la çalışma kahvaltısında biraraya geldi. Görüşmeye ilişkin bilgi veren diplomatik kaynaklar görüşmede Kıbrıs konusunun önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

GERGİNLİK BİTSİN

Özellikle adada yeniden dondurulan müzakere sürecine yönelik iki bakan "Gerginliği ortadan kaldıralım" görüşünde mutabık kaldı. Çavuşoğlu gerginliğin ortadan kaldırılması adına ilk adımı atarak, Venizelos'a "Gelin, Anastasiadis'i beraber ziyaret edelim" önerisinde bulundu.

Kıbrıs Rum Kesimi Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarına ilişkin sondaj çalışmasına müdahalede bulunduğunu belirterek masadan kalkmıştı.

OLUMSUZ MAKALE YOK TEPKİSİ

Öte yandan iki bakan geçtiğimiz günlerde toplantısı yapılan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin iki ülke ilişkilerine sinerji kazandırdığı konusunda mutabık kaldı. Venizelos'un bu kapsamda "Yunan basınında da büyük ilgi gördü olumsuz sadece bir iki makale çıktı" dediği, Bakan Çavuşoğlu'nun ise "Bizde olumsuz bir makale bir çıkmadı" dediği belirtildi.

Görüşmede bölgesel konular ve IŞİD'le mücadele konuları da ele alındı.

BATI TRAKYA'YI ZİYARET EDECEK

Çavuşoğlu, ziyareti kapsamında önce Selanik'te Atatürk'ün evini ziyaret edecek ardından da Gümülcine de temaslar da bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!