Gaziantep savunmasını anmak için koşu düzenliyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep savunmasını anmak için koşu düzenliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 12:43

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından, “Gaziantep Kurtuluş Koşusu” düzenlenecek.

Haberin Devamı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen koşuya, Türkiye’nin dört bir yanında katılım olacak. Büyükşehir Belediyesi önünde start verilecek ve aynı noktada sonlanacak yarışma, iki etap şeklinde 10 ve 5 kilometrelik koşu halinde gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde milli atletler ile masterlerin (35–39 yaş arası yarışmacılar) katılacağı, kadın-erkek kategorilerinin ayrı değerlendirileceği ve saat 10’da başlayacak. 10 kilometrelik koşuya, 16 yaşından büyükler başvurabilecek. Yarışma sonunda, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye bin TL, master kategorisinde ise dereceye girenlere 200 TL hediye çeki verilecek.

Ayrıca saat 11’de başlayacak ve halk koşusu ve yürüyüşü olarak nitelendirilen 5 kilometrelik koşuda ise, dereceye girenlere 200 TL hediye çeki verilecek.

Haberin Devamı

YARIŞMAYA KATILANLARA UYARI

Yarışmaya katılması isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.amatorsporlar.org, www.gaziantep.com.tr adresinde kayıt formunu doldurmaları gerekiyor. Yarışmacıların ayrıntılı bilgi için 0342 2111200 dahili 1305 telefondan iletişime geçmeleri istendi.

Öte yandan yarışmaya lisansı 2014 vizeli olanlar, eğer vizesi yoksa sağlık raporu olanlar, sağlık raporu da yoksa taahhütname imzalayan sporcular kayıt yaptırabilir.

Solunum yolları ve kalp rahatsızlıkları olanların katılamayacağı yarışmaya, sporcuların sabah kahvaltısını yapmaları, alkollü ve asitli içeceklerden kaçınmaları, mutlaka çorap giymeleri ve koşu esnasında ayaklarda yara oluşmaması için krem sürülmesi istendi.

21 Aralık Pazar günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde başlayacak yarışma dolayısıyla saat 08.00 ve 12.00 saatleri arasında, Muammer Aksoy Bulvarı, Dere Kenarı ile Kepkep Sokak, İstasyon Caddesi, Ali Fuat Cebesoy, Gazi Muhtar Paşa, Zübeyde Hanım, Milli Egemenlik Bulvarı, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılacak. 5 Aralık Cuma günü başlayan başvurular, 18 Aralık Perşembe günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!