Başkan Çerçioğlu'na adliye yeri için yetki

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çerçioğluna adliye yeri için yetki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

AYDIN Büyükşehir Belediye Meclisi 2014 yılı son meclis toplantısında; Veysipaşa Mahallesi'nde bulunan adliye binasının Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Hüseyin Aksu Spor Tesisleri'nin olduğu alana yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'na yetki verildi.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya 11 meclis üyesi mazeret göstererek katılmadı. 25 gündem maddesi görüşülerek toplantıda karara bağlandı.

Başkan Çerçioğluna adliye yeri için yetki

Toplantıda öne çıkan konusu, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Hüseyin Aksu Spor Tesisleri'nin içinde bulunan arazi ve mülkiyeti ile Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Veysipaşa Mahallesi'ndeki Aydın Adliye Sarayı Binası'nın içindeki arazinin trampa ve takası görüşüldü. Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen, takas ve trampa işlemlerinin yapılmasını uygun bulduğu ve Çerçioğlu'na gerekli tüm çalışmaları yürütmek, protokol ve anlaşmaları yapmak, imar planında gerekli değişiklikleri yapmak için yetki verilmesini uygun bulunduğu raporlar okundu. Raporların okunmasının ardından Aydın Barosu avukatlarının ve savcıların da konu hakkında görüşünün alındığını söyleyen Başkan Çerçioğlu, komisyon raporlarını oylamaya sundu. Komisyon raporları MHP ve AK Parti grubunun red oylarına karşılık CHP'nin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclisin 2015 yılı ilk toplantısının 13 Ocak Salı günü saat 16.00'da yapacağı belirtildi.
Başkan Çerçioğluna adliye yeri için yetki

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!