Çiğli Belediyesi'nin dar gelirli aileler için hazırladığı kursa izin çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Çiğli Belediyesinin dar gelirli aileler için hazırladığı kursa izin çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

İzmir'de Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, 8. ve 12. sınıfta okuyup anadolu liselerine ve üniversiteye hazırlanan 900 dar gelirli öğrenciye ücretsiz kurs vermek istedi ancak kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü izin vermedi.

Haberin Devamı

BİLGİ DAĞITMAMA İZİN VERMEDİLER
İzmir'de AK Partili Menderes Belediyesi'nin aynı kursu açmasına izin verilmesine ve Torbalı Belediyesi'nin Osmanlıca kursuna isyan eden Arslan, "Kaymakamlık odun, kömür dağıtıyor ama benim bilgi dağıtmamı engelliyor" dedi.

OSMANLICAYA EVET
İzmir'de Çiğli Belediyesi, lise ve üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanan dar gelirli 900 öğrenci için ücretsiz kurs açmak amacıyla kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurdu ancak izin alamadı. Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Partili Menderes Belediyesi'nin aynı kurs için protokol yapmasını emsal gösterdi ama yine ikna edemedi. AK Partili Torbalı Belediyesi'nin Osmanlıca kursu açmasıyla isyan eden Arslan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Amacım, dar gelirli öğrencileri ücretsiz kurs desteği vermek. Kaymakam ücretsiz odun kömür dağıtıyor ama beledeyi bilgi dağıtamıyor. Menderes, Torbalı bu vatanın toprakları da Çiğli Yunanistan'da mı? Güç, AKP'de yönetim ellerinde, CHP'li belediyelere geçit yok çünkü antidemokratikler. Torbalı'da Osmanlıca kursu açılıyor. Gençlerin tarihini öğrenmesi için Osmanlı bilmesi şartmış gibi."
İzmir'de CHP'den seçilen belediye başkanlarının görevde olduğu karabağlar, Bornova, Buca ve Narlıdere ilçelerinde yıllardır ücretsiz dersane hizmeti veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!