Beşiktaş Tottenham maç özeti ve golleri izle | (1 - 0 Gol Cenk Tosun)

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Tottenham maç özeti ve golleri izle | (1 - 0 Gol Cenk Tosun)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 10:10

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 6. maçında İstanbul'da, Tottenham'ı 1-0 yendi ve grubunu lider olarak tamamladı. Galibiyeti getiren gol 59. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. (Beşiktaş - Tottenham maçının geniş özetini ve gollerini, Beşiktaş ve Trabzonspor'un muhtemel rakipleri, Cenk Tosun'un golünü izle)

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi - C Grubu karşılaşmasında Beşiktaş evinde Tottenham konuk etti. Zorlu geçen 90 dakika sonunda Beşiktaş 1-0 yenerek grupta lider olmayı başardı. Ayrıca maç esnasında stadın elektriğinin kesilmesi zor anlar yaşattı. UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Tottenham'ı konuk eden Beşiktaş, istediğini aldı. Olimpiyat Stadı'ndaki elektrik kesintilerinin damgasını vurduğu mücadeleyi Cenk Tosun'un golüyle kazanan Beşiktaş grubunu lider tamamladı.

BEŞİKTAŞ TOTTENHAM MAÇININ ÖZETİ VE AYRINTILARI

Beşiktaş grubu lider bitirdi. Dün akşam UEFA Avrupa Lİgi'nde grup aşaması için maçlar sonlandı. C grubunun liderlik mücadelesini ise Kara Kartal kazandı. UEFA Avrupa Ligi C grubu son maçında dün akşam saar 20.00'da kendi evinde Tottenham'ı ağırlayan Beşiktaş maçı Cenk Tosun'un golü ile 1-0 yenerek lider oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş seyircilere keyifli bir futbol izletti. Stadın ise elektiriklerinin kesilmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Bu konu hakkında açıkkama yapan Siyah beyazlı kulübün basın sözcüsü, mücadele sırasında iki kez elektriklerin gittiğini hatırlatarak, "Avrupa'ya ve bütün dünyaya rezil olduk" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma saat 20.00'de başladı. Mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Stefan Johannesson yönetti.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Daniel Gustavsson (İsveç)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm (Dk. 46 Atınç Nukan), Motta, Necip Uysal, Gökhan Töre (Dk. 84 İsmail Köybaşı), Sosa, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 90+3 Furkan Yaman), Olcay Şahan, Cenk Tosun

Tottenham: Vorm, Walker (Dk. 76 Capue), Rose, Kaboul, Chiriches, Paulinho (Dk. 69 Lennon), Townsend, Dembele, Chadli, Stambouli, Soldado (Dk. 69 Lamela)

Gol: Dk. 59 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 21 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı sonuçlar şöyle:
Beşiktaş 1-1 Asteras Tripolis
Tottenham 1-1 Beşiktaş
Partizan Belgrad 0-4 Beşiktaş
Beşiktaş 2-1 Partizan Belgrad
Asteras Tripolis 2-2 Beşiktaş
Beşiktaş 1-0 Tottenham
Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Demba Ba, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Tomas Sivok, Oğuzhan Özyakup, Cenk Gönen ve Uğur Boral ile kırmızı kart cezalısı Hutchinson, Tottenham karşısında forma giyemedi.

Haberin Devamı

CENK'TEN BÜYÜK JEST
Beşiktaş'ı Tottenham karşısında öne geçiren golü Cenk Tosun attı ve kenara koşarak Mustafa'nın formasını açtı. Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek unutulmadı. Yüzünde ve burnundaki kırıklar nedeniyle 2 ay futbol oynayamayacak olan Mustafa'ya takım arkadaşları vefasını gösterdi. Golü atan Cenk yedek kulübesine koştu. Herkes gol sevincini paylaşmaya gittiğini zannederken Cenk çok daha anlamlı bir hareketle Mustafa'nın 11 numaralı formasını alıp tribünlere gösterdi.

Beşiktaş Tottenham maç özeti ve golleri izle | (1 - 0 Gol Cenk Tosun)

Maçın ilk bölümünde yüksek tempo yapan Tottenham'ın direnci ikinci yarıda düşmeye başlayınca Beşiktaş oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Olcay Şahan'ın bulunduğu sol kanattan rakip kaleye yüklenen "Kara Kartallar" son yarım saate girilirken Cenk Tosun'un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Cenk Tosun'un önce 59. dakikada ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direkten oyun alanına döndü. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Olcay Şahan'ın asistinde golü bulan Cenk Beşiktaş formasıyla ilk Avrupa golünü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra yedek kulübesine koşan yıldız oyuncu Mustafa Pektemek forması açarak golünü, Trabzonspor maçında sakatlanan arkadaşına armağan etti.

Karşılaşmanın 8. dakikası oynanırken, stat ışıkları söndü. Karşılaşmanın hakemi Stefan Johannesson, kısa bir süre bekledikten sonra futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Hakem üçlüsü de odalarına gitti. Siyah-beyazlı taraftarlar, elektrik kesintisi süresince ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını açarak, tezahüratlar yaptı. Uzatmanın 2. dakikasında yine bir eletrik kesinti yaşandı.

Haberin Devamı

MAÇTAN UNUTULMAYACAK KARELER


Beşiktaş Tottenham maç özeti ve golleri izle | (1 - 0 Gol Cenk Tosun)

MAÇ 27 DAKİKA DURDU

İlk yarıda 15, ikinci yarıda da 12 dakikalık duraklamalarla, elektrik kesintisi nedeniyle maça toplam 27 dakika ara verildi. Bu sonucun ardından puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş C Grubu'ndan lider olarak bir üst tura yükseldi. Tottenham ise 11 puanla ikinci sıradan bir üst tura yükseldi.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON'UN MUHTEMEL RAKİPLERİ!

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turuna kalan Beşiktaş ve Trabzonspor'un muhtemel rakipleri belli oldu.
UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşaması sona erdi ve gruptan çıkan Beşiktaş ile Trabzonspor'un da rakipleri belli oldu.

Grubu 1. sırada tamamlayan siyah-beyazlıların muhtemel rakipleri, gruplarında ikinci bitiren takımlar ile Devler Ligi'nden gelecek 8 ekipten, az puan alan 4 takım olacakken, Trabzonspor ise geri kalan 16 takımdan biri ile eşleşecek. Avrupa Ligi eleme turu kura çekimi, 15 Aralık'ta UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindekimerkezinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Çekilişte seribaşı olan kulüpler, 19 ve 26 Şubat 2015'te yapılacak maçların ikincisini sahasında oynayacak.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİNİ VE CENK TOSUN'UN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Anderlecht (Belçika)
Liverpool (İngiltere)
Roma (İtalya)
Ajax (Hollanda)
Villarreal (ispanya)
Torino (İtalya)
Celtic (İskoçya)
PSV Eindhoven (Hollanda)
Dnipro (Ukrayna)
Sevilla (İspanya)
Wolfsburg (Almanya)
Young Boys (İsviçre)
Aalborg (Danimarka)
Guingamp (Fransa)

TRABZON'UN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Olympiakos (Yunanistan)
Sporting Lizbon (Portekiz)
A.Bilbao (ispanya)
Zenit (Rusya)
M.Gladbach (Almanya)
Club Brugge (Belçika)
Salzburg (Avusturya)
Dinamo Moskova (Rusya)
Inter (İtalya)
Feyenoord (Hollanda)
Everton (İngiltere)
Napoli (İtalya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Fiorentina (İtalya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!