'Evlilik değil, cehennem azabı'

Güncelleme Tarihi:

Evlilik değil, cehennem azabı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 09:19

Almanya’nın Memmingen kentinde yaşayan 68 yaşındaki bir kişi, 46 yıl aynı yastığa baş koyduğu karısını boğarak öldürmekten 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Doktorların yeniden yaşama döndürmeyi başardığı 72 yaşındaki kadın, iki hafta sonra hastanede yaşamını yitirdi. Perşembe günü duruşması görülen katil zanlısı, suçunu kabul etti ve mahkeme tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

“EVLİLİK DEĞİL, CEHENNEM AZABI”

Memmingen bölge mahkemesinde görülen davada, sanığın eylemini “öldürmeye kısmı tesebbüs” olarak değerlendiren mahkeme başkanı, karara gerekçe olarak sanığın ‘uzun ve kötü bir evlilikle yıllarca cehennemi yaşadığını, olay günü ise yılların birikiminin patlamaya neden olduğunu’ gösterdi.

“SUSTURMAK İSTEDİM”

2012 yılında geçirdiği böbrek ameliyatı sonrasında rahatsızlığı nedeniyle idrarını tutamadığı için, karısının kendisine karşı tutumunun dayanılmaz hale geldiğini kaydeden zanlının ifadesine göre, karısı hep kendisini aşağılamış ve uyurken baltayla öldürmekle tehdit etmiş.

Gözyaşları içinde suçunu kabul eden zanlı, karısının kendisini azarladığını, aşağıladığını ve tehdit ettiğini belirterek, olay sırasında: “Sadece susturmak istemiştim” diyerek kendini savundu.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, zanlının evliliğinin başından beri yanlış bir tercih olduğunu belirten kadın mahkeme başkanı: “Anne ve babası başta olmak üzere, kendi kızlarıyla bile görüşmesine izin vermeyen, kendisini aşağılayan ve tehdit eden eşine, sırf evliliğini kurtarmak adına yıllarca tahammül etmiş, hep alttan almış” ifadelerini kullandıktan sonra, sanığın 4 yıl hapsine hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!