Ankara’ya çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 00:52

SİNPAŞ Holding Ankara yatırımlarına devam kararı aldı. 2011 yılından itibaren Ankara’ya ‘Altınoran’ ve ‘İncek Life’ projelerini taşıyan şirket, iştirakleriyle birlikte yatırıma devam edecek.

Haberin Devamı

Sinpaş GYO, yılın ilk çeyreğinde Gaziosmanpaşa ve Çankaya’da, Servet GYO ise ikinci çeyrekte Oran projelerini devreye sokacak. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara’da mevcut projeleriyle yaklaşık 5 bin konut ürettiklerini belirterek, toplam 14 bin konuta ulaşacaklarını söyledi. Ankara’daki konut açığına dikkat çeken Ahmet Çelik, “Ankara’ya girdiğimiz 2011 yılı sonundan 2015 yılına kadar planlanan 430 bin konut ihtiyacı sürüyor” dedi. İstanbul’un yanında Ankara, Bursa, Gaziantep ve Denizli’de de konut inşa ettiklerini belirten Çelik, 3 yeni Anadolu şehrine de açılacaklarını kaydetti.

7 MİLYAR CİRO YAPTI

2014’te iki gergin seçim ve çevre ülkelerdeki sorunlar nedeniyle yılın ilk 6 ayında gayrimenkul sektörü genelinde satışların kötü gittiğini belirten Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında toparlanma ve yükselme dönemine girildiğini söyledi. Yılın son aylarında yapı ruhsatı ve yapı kullanım belgesi alımında da büyük artış yaşandığını belirten Çelik, “Sektör genelinde satışlarda yüzde 25’e varan artış var. Biz Sinpaş olarak olumsuzluklarından etkilenmedik Bu yıl 1.2 milyar lira değerinde 2 bin 504 konut satışı gerçekleştirdik. Bu yıl içinde yüzde 20 büyüme anlamına geliyor” diye konuştu. Son 5 yıllık verilerini de açıklayan Çelik, 12 bin konut satışıyla 7 milyar lirayı aşan satış ciroya ulaştıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

4 mevsim kayak keyfi

2 bin 647 konutluk Altınoran projeleri hakkında bilgi veren Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, toplam 1 milyon 850 bin metrekarelik alana sahip projenin içerisinde 640 bin metrekarelik peyzaj alanı bulunduğunu belirtti. Proje özelinde 100 bin ağaç dikeceklerini belirten Çelik, Altınoran’ın öne çıkan özellikleri hakkında şunları söyledi: “Altınoran, aynı zamanda en fazla sosyal donatıyı bünyesinde taşıyan proje olma özelliğine de sahip. Ankaralılara yılın 4 mevsimi kayak yapabilecekleri bir ‘Kayak Vadisi’ sunuyoruz. Skywalk bölümümüzde ise Grand Canyon’daki gibi gökyüzünde yürüme deneyimini yaşatacağız. Yüzyıl Meydanı, 2 home ofis kulesi, Agora AVM’si, yürüyüş yolları, köprüleri, kanalları, gölet alanı ve teleferik ile Altınoran, Ankara’nın yeni bir merkezi olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!