Yerçekimsiz kutlama

Güncelleme Tarihi:

Yerçekimsiz kutlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 00:59

Popüler fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram, 300 milyon kullanıcıya ulaşarak Twitter’ı solladı. Şirketin CEO’su kutlama fotoğrafını yerçekimsiz odada çekti.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF ve video paylaşım uygulaması Instagram’ın aylık aktif kullanıcısı sayısı 300 milyona ulaştı. 1.3 milyar kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook‘un 2012 yılında satın aldığı Instagram, ulaştığı 300 milyonluk rakamla, Twitter’ı da geride bırakmış oldu. Twitter’ın 284 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısını aşan Instagram’dan yapılan açıklamaya göre fotoğraf ve video paylaşım uygulamasında kullanıcılar günde 70 milyon fotoğraf ve video paylaşıyor. En son bu yılın Mart ayında rakamlarını açıklayan Instagram’ın o dönemde kullanıcı sayısı 200 milyondu. Instagram’ın 300 milyonluk kullanıcıya erişmesini Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Instagram CEO’su Kevin Systrom, Facebook’un genel merkezinde yer alan Intagram ofisininin içindeki ‘Yerçekimi Deneyim Odası’ndan paylaştıkları fotoğrafla kutladı.

YÜZDE 50 BÜYÜDÜ


Buna göre Facebook’un 2 yıl önce 1 milyar dolara satın aldığı Instagram yaklaşık 9 ayda 100 milyon yeni kullanıcı kazanmış oldu. Bu dönemde yüzde 50’lik bir büyüme rakamı yakalayan Instagram’ın aylık aktif 331 milyon kullanıcısı olan Linkedin’i de önümüzdeki aylarda geride bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor. Linkedin’in önünde ise 500 milyonla Facebook Messenger, 540 milyonla Google Plus, 600 milyonla WhatsApp ve listenin en başında ise 1.3 milyarla Facebook yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!