3. köprü ve kanal Riva’yı uçuracak

Güncelleme Tarihi:

3. köprü ve kanal Riva’yı uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 00:52

İSTANBUL Riva, hem yatırımcıların hem de doğal bir hayat yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla da öne çıkıyor. Riva’da 2 yılda arsa ve konut fiyatlarının yüzde 35-40 arttığını belirten uzmanlar, artışın süreceğini söylüyor.

Haberin Devamı

ORMAN, deniz ve derenin buluştuğu Riva’nın değeri giderek artıyor. Eskilerin sayfiye bölgesi, şimdilerde nitelikli konut ponjelerine ev sahipliği yapıyor. Bölgenin değer kazanmasında mavi ve yeşilin yanında büyük alt yapı projeleri de önemli rol üstleniyor. 3. köprü Marmara otoyolu projesi, Kanal Riva, İBB Eko-Köy projesi, TFF Eğitim Tesisleri bölgenin yükselişinde etkili oluyor.

ULAŞIM PİYANGOSU

Bölgenin popülaritesini artıran etkenlerden biri de hiç şüphesiz 3. köprünün Riva çıkışı. Büyük bölümü Türk mühendislerden oluşan ekipler tarafından, ileri teknoloji ve yüksek mühendislik ürünü olarak inşa edilen 3. Köprü, 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. Hem estetik hem de son teknolojilerin kullanılması ile dünyanın sayılı köprüleri arasında yer alacak 3. Boğaz köprüsü, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak olması. 2015 yılında tamamlanması hedeflenen 3. Boğaz köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Odayeri – Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne’den İzmit’e kadar yolcu taşıyacak. Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. havalimanı da birbirine bağlanacak. Riva, 3. köprünün yanı sıra 2. köprüye 18 kilometre gibi yakın bir lokasyonda olmasıyla da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

TURİZM MERKEZİ OLACAK

Bölgeye yapılacak büyük ölçekli bir diğer projelerden biri de Kanal Riva. Projenin kapsamında Riva Deresi ve çevresinde, Avrupa’daki kanallı şehirlere benzer, ilçenin çehresini değiştiren yeni bir turizm merkezi alanı yapılması hedefleniyor. Proje ile bölgeye turizm açısından hareketlilik kazandırılması, organik tarımı desteklenmesi, kanal çevresinde spor, dinlenme ve yürüyüş alanları ile turizm tesisleri, sosyal donatı kurulması yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bunun dışında tesisleşme konusunda önemli bir adım olan Futbol Federasyonu’nun Riva Tesisleri projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Riva ve Beylik Mandıra alt bölgesini yaklaşık bin 979 hektarlık alanı kapsayan, bir eko-köy projesi planlanıyor.

Haberin Devamı

FİYATLAR YÜZDE 40 ARTTI

TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Seda Güler, Riva’daki değer artışı için şunları söyledi: Riva’da 2005-2006 yıllarında metrekare arsa değerleri 100-150 dolar, son 3-5 senede 150-200 dolar dolaylarında seyrediyordu. Üst ölçekli yatırımların etkisi ile metrekare arsa değerleri 200-400 dolar mertebelerine yükseldi. Şöyle ki yaklaşık iki-üç senelik dönemde oldukça büyük bir ivme kattettiği ve arsa değerlerinin yüzde 35 ‘lik bir artış yarattığı görülüyor. Bölgede arsa değerlerinin denize yakınlığı hastane, okul gibi projelere yakınlığı, cadde üzerinde merkeze yakın konumda yer alması, imar durumu, büyüklüğü ve manzara durumuna göre değişkenlik gösteriyor.” Güler, bölgede nitelikli konut projelerinin 2000 yılında başladığını, bugün hala villa konseptinde yapılar inşa edildiğini belirtti. Uzmanlar konut fiyatlarının da arsalarda olduğu gibi yüzde 30-40 oranında değer kazandığını söyledi.

1 MİLYON AĞAÇ

Haberin Devamı

BEYKOZ’un yüzde 84’ünün orman olduğunu belirten Yücel Çelikbilek, “Özel bir vakıf ile ağaçlandırma faaliyetleri yapıyoruz. Bölgeye 1 milyondan fazla ağaç dikilecek. Bu yaz 250 bin fidan dikeceğiz” dedi.

KİMLERİN ARSASI VAR?

Riva’da 5 bin dönüm arazi ile en büyük arsa payına sahip olan Celaloğlu Ailesi’ni, bin 178 dönüm arazi ile GS Spor Kulübü, bin dönüm arazi ile Pak Holding, 900 dönüm arazi ile Yapı Kredi Koray izlerken Esas Gayrimenkul, Ant Yapı ve Eyfel Yapı’nın da bölgede arsaları bulunuyor.

Nehirde teknelerle gezilecek

3. köprü ve kanal Riva’yı uçuracak

RİVA’nın yaklaşık 50 bin nüfusa sahip bir yerleşim alanı olacağını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Köy planlarını tekrar baştan yapıyoruz. Yüksek yapı olmayacak, çok nezih villa tipli bir yerleşim alanı olacak. Riva hem turizm, hem spor, hem de kültür sanat anlamında çekici bir yerleşim merkezi olacak” dedi. Kanal Riva projesi için çalışmalara devam ettiklerini belirten Çelikbilek, Riva Deresi’nin ıslahı çalışması yaptıklarını ifade etti. 15 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde bir Riva Kanalı planladığını söyleyen Çelikbilek, “ Uluslararası deneyimle hayata geçecek projeyle bölge İstanbul’un yeni çekim merkezi olacak” dedi. Kanal içinde yat limanı tarzı bir liman olacağını söyleyen Çelikbilek, Hollandalı bir firmalarla çalıştıklarını ifade etti. Hem Riva’yı hem de 8 köyü Akdeniz kıyılarında olduğu gibi bir sayfiye kenti haline getirmek istediklerini belirten Çelikbilek, “Nehir üzerinde belli ölçekteki gemilerin gezmesine de imkan olacak. Riva’nın üzerinde iki ayrı köprü yeni baştan yenilenecek ve ulaşım kolaylaşacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

FİLM PLATOSU KURULUYOR

Çelikbilek, Beykoz’un Riva ile bütünleşen yol ağında, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 260 dönümlük bir arazide bir film platosu kurulduğunu dile getirdi. Riva’nın spor ile de öne çıktığına dikkat çeken Çelikbilek, “Milli takımlarımızın antrenman alanları buraya taşındı. Sadece Türk Milli Takımı değil çok farklı ülkelerin Milli Takımları da gelip kamp yapacak. Yine Riva’nın yan tarafında bu sefer Basketbol Federasyonu’nun tesisleri kuruluyor” diye konuştu. Riva’nın girişinde Futbol Federasyonu’nun da üstlendiği bir spor okulu, spor lisesi açıldığını belirten Çelikbilek, öğrencilerin bu sene eğitime başladığını ifade etti.

Haberin Devamı

BÖLGEDEKİ SATILIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!