Derviş’ten Babacan’a övgü

Güncelleme Tarihi:

Derviş’ten Babacan’a övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 00:52

DÜNYA Bankası’nın eski ikinci başkanı, ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Roma’da İtalyan düşünce kuruluşu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün (IAI) “Avrupa, Türkiye ve Küreselleşme” konulu konferansına katıldı.

Haberin Devamı

Konuşmasında Türkiye’nin bugünkü ekonomik büyümesinin arkasındaki en büyük gücün Avrupa Birliği’re entegrasyonun bir hükümet politikası olarak uygulanması olduğunu ifade eden Derviş, Türkiye’nin AB’ye entegre olduğu kadar büyüdüğünü, AB’den uzaklaşırsa büyümesinin de yavaşlayacağını savundu. Kemal Derviş, Türkiye’nin 1999’da AB’ye aday ülke konumuna gelmesi sürecindeki hayata geçirdiği reformlar ve hükümetin özellikle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yönetimindeki ekonomi kadrosunun para politikasında kurumların özerkliğini koruyan tavrı sayesinde 2002-2007 arasının Türkiye’nin altın çağı olduğunu söyledi. Derviş, bu dönemde Türk Hava Yolları’nın, 2001’deki krizi bu dönemdeki reformların da etkisiyle fırsata çevirerek hızlı bir gelişim gösterdiğini de ifade etti.Derviş, 2007’deki seçimlerden sonra “demokrasi anlayışının seçimi kazananın istediğini yapması olarak algılanmasının” ve AB’den uzaklaşılmasının ekonomik büyümeyi yavaşlattığını iddia etti.
Avrupa’da Müslümanların önemli bir azınlığı oluşturduğuna dikkati çeken Derviş, Avrupalıların bunu gözardı etmemesi gerektiğini belirterek, “Avrupa, İslam ile yaşamalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!