Kadın basketçi Marissa Joe Coleman küfürden ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın basketçi Marissa Joe Coleman küfürden ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 20:40

TKBL takımlarından Edirne Belediyesi Edirnespor'un ABD'li oyuncusu Marissa Joe Coleman hakemlere İngilizce 'F...ing Terrible' dediği için 2 maç ceza aldı. Ancak kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu, "O sözler küfür değildir, 'lanet olsun' anlamına gelir" diyerek cezaya itiraz etti.

Haberin Devamı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Edirne Belediyesi Edirnespor'un ABD'li oyuncusu Marissa Joe Coleman, geçen haftaki BOTAŞ karşılaşmasında hakemlere küfür ettiği gerekçesiyle 2 resmi maçtan men ve 4 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ancak, gergin geçen maçı 72-71 kaybeden Edirnespor Başkanı Murat Boyacıoğlu, bu cezaya çok sert tepki gösterdi. Tepkinin nedeni ise, Coleman'ın kullandığı İngilizce kelimelerin Boyacıoğlu'na göre küfür olmaması. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Boyacıoğlu, itirazının sebebini şöyle açıkladı:

Kadın basketçi Marissa Joe Coleman küfürden ceza aldı

"Geçtiğimiz hafta sonu Adana deplasmanında Botaş maçında yaşanan bir hakem skandalı sonucu mağlup edilmemiz yetmiyormuş gibi şimdi de hakem raporu doğrultusunda, oyuncumuz Marissa Jo Coleman’a, maçın hakemine İngilizce olarak küfür ettiği gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 2 maç ve 4 bin TL para cezası verilmiştir.

Haberin Devamı

Kadın basketçi Marissa Joe Coleman küfürden ceza aldı

Oyuncumuzun, yaşanan hakem skandalından sonra, maçın o atmosferi içinde hakeme 'Lanet olsun' anlamında “F...ing Terrible” dediği doğrudur. Ama ne yazık ki bu deyimin içinde “F...” kelimesinin geçmesi hemen küfür olarak algılanmış ve ceza kesilmiştir. 'F...ing Terrible terimi İngilizce argo bir sözcük olmakla birlikte genel olarak şiddetli bir şekilde 'Lanet olsun' anlamında kullanılmaktadır. Lanet olsun sözünü küfür olarak algılayıp böylesine ağır bir ceza vermek ancak bizim gibi yabancı dil yoksunu ülkelerde yaşanabilecek bir olaydır. Bunu rapor edenler ve cezayı verenler bir İngilizce sözlüğe, ya da Google’a başvursalardı bunun bir küfür olmadığını anlayabilirlerdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!