Candan: Bakanlık süreci yavaşlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Candan: Bakanlık süreci yavaşlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:07

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili proje yarışması yapılması kararına rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi arasında, Saraçoğlu Mahallesi’nin Türkiye’de ilk kez halk katılımıyla yarışma yoluyla kente kazandırılması amacıyla anlaşma yapıldığını hatırlatan Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın anlaşmaya göre 17 Kasım’da ilan edilmesi gereken yarışmayı henüz açmadığını söyledi. “Saraçoğlu’nda katılımcı bir modelle yarışma açılması ile elimizi taşın altına koyduk biz sözümüzün arkasındayız” diyen Candan konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

BAKANLIK NEYİ BEKLİYOR

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri olarak basın toplantısı düzenleyerek yarışmanın ilan edileceğini duyurmuştuk. 17 Kasım’da yarışmanın ilan edilmesi gerekiyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışma jüri üyelerinin belirlenmiş olmasına rağmen yarışmayı ilan edecek bir süreci yavaşlattı. Ankara’ya yakışır şekilde kente kazandırılması, katılımcı süreçte örnek teşkil edecek şekilde kamusal alan olmasını anlamlı buluyoruz. Tüm yarışma hazırlıkları tamamlanmışken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı ilan etmek için neyi bekliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!