Çile metrom çile

Güncelleme Tarihi:

Çile metrom çile
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:10

Çayyolu Metrosu’nun toplu ulaşımdaki sorunları çözmediğini, ‘ring’ uygulaması ile metrolardaki yoğunluğun arttığını ve ulaşımın da eziyete dönüştüğünü belirten bir grup, Koru Metro İstasyonu’nda eylem yaptı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda uygulamaya koyduğu ‘ring’ seferlerinin ardından yoğunlaşan Çayyolu Metrosu, kentliler için de çileye dönüştü.
Ulaşımda yaşanan sıkıntıları protesto etmek isteyen bir grup, önceki akşam Koru Metro İstasyonu’nda buluşup, eylem yaptı. CHP Ankara İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatı üyeleri, bazı mahalle muhtarları, partililer ile vatandaşlar, “Çile metrom çile”, “Metro dayatmasına hayır”, “12 yıllık çile metroyla taçlandı”, “Gökçek metro yapmayı da işletmeyi de bilmiyor” yazılı dövizler taşıyıp sloganlar attı.
Mahalle muhtarları yaptıkları açıklamada, Kızılay trafiği rahatlatılmak istenirken bölgenin Kızılay gibi olduğunu, Ümitköy ve Koru metro duraklarında çok fazla yoğunluk yaşandığını, araç trafiğinin de aksadığını savundu. Bölge halkının huzurunun kalmadığını öne süren muhtarlar, metrodaki kalabalıktan şikayet etti. Muhtarlar, Kızılay’a gitmek üzere metro istasyonlarına aktarmalı yolcu taşıyan belediye otobüslerinin yeniden Kızılay’a çalışmasını istedi.
CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz ise Çayyolu Metrosu açıldıktan sonra yaşanan sıkıntıların Melih Gökçek’in metroyu işletemediğini gösterdiğini iddia etti.
Çayyolu Metrosu güzergahındaki semtlere, Çayyolu’na ve otobüs bağlantılı taşımacılık yapılan Sincan ve Etimesgut ilçelerine metrodan beklenen kaliteli bir taşımacılık hizmeti sunulamadığını öne süren Yılmaz, Gökçek’in özel otobüs taşımacılığını aranır, istenir ve vazgeçilmez hale getirmeye çalıştığını öne sürdü. CHP Milletvekilleri Levent Gök ve İzzet Çetin ile CHP PM üyesi Şenal Sarıhan’ın da destek verdiği grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!