Yargıtay İncek yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay İncek yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:10

Başkent’te altı farklı binada hizmet veren Yargıtay, yeni adres arayışına girdi. İncek’te Anayasa Mahkemesi’nin yanında bulunan arazinin tahsisi ile birlikte hazırlıklara başlayan kurum, bu bölgeye yeni bir bina inşa edecek.

Haberin Devamı

Yargıtay yönetimi, 8 yeni daire kurulması ve 129 üyenin daha seçilecek olması dolayısıyla bina arayışına girdi. Kızılay'da, Başbakanlık Merkez Bina karşısındaki tarihi yapıda hizmet veren Yargıtay, kurulduğundan bu yana artırılan üye ve daire sayıları nedeniyle 6 ayrı binaya bölündü. Mevcut ana bina, ana binaya tüp geçitle bağlı ek bina, Vekaletler Caddesindeki Yargıtay ek binası ve Kavaklıdere'deki binası ile hizmet veren Yargıtay'a, 2010'da üye ve daire sayılarının artırılmasının ardından Kızılay'daki Emekli Sandığı binası da tahsis edildi. Birinci ve Üçüncü Ceza Daireleri dışındaki ceza daireleri bu ek binaya taşındı. Ancak bunun da yetersiz kalması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının taşınması gündeme geldi. Kavaklıdere'deki eski TRT binasında 6 Mart 2000'den bu yana hizmet veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balgat'a taşındı.

Haberin Devamı

PTT ARAZİSİ TAHSİS EDİLDİ

Başsavcılıktan boşalan binaya ise bazı dairelerin tetkik hakimleri geçti. Böylece 2011 yılında Yargıtay, dördü Kızılay'da, biri Kavaklıdere'de, biri Balgat'ta olmak üzere 6 ayrı binada hizmet vermeye başladı. Şimdi ise yeni 129 üyenin daha seçilmesi nedeniyle tekrar bina arayışına girildi. Yargıtay yönetimi, yeni 8 daire kurulacağından en az 20 bin metrekarelik yeni bir binaya daha ihtiyaç bulunduğu tespitini yaptı. Yeni bina için yetkililerle görüşmeler devam ediyor. Bu arada, daireleri tek bir çatı altında birleştirecek yeni bina için çalışmalarını yıllardır sürdüren Yargıtay yönetimi, uygun arsa arayışına girmişti. Anayasa Mahkemesi yanındaki PTT'ye ait arazinin tahsisi yapıldı. Bu arsaya, Yargıtay Hizmet Binası yapılması planlanıyor. Yeni bina ile kurumun yer sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!