VW, BMW'ye karşı

Güncelleme Tarihi:

VW, BMWye karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 15:23

Alman otomobil şirketlerinde sürpriz görev değişimi. Avrupa'nın en büyük otomobil fabrikası VW, en büyük rakibi BMW'yle kıyasıya bir yarışa giriyor.

Haberin Devamı

VW uzun zamandır yan kuruluşu Audi ile Mercedes'i bile sollayan BMW'nin başarısını yakalamak istiyor. VW, BMW'nin geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Herbert Deiss'ı 1 Ekim 2015'ten itibaren VW'nin başına getiriyor. Bu sürpriz açıklamanın hemen ardından BMW de, Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer'in görevinden erken ayrılacağını açıkladı.

VW'nin BMW'den transfer edeceği Herbert Diess, Reithofer'in yerine en güçlü aday olarak görülüyordu. Diess'ın VW'ye gideceğinin açıklanması üzerine BMW de üretimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Harald Krüger'i, Reithofer'in koltuğuna getireceğini açıkladı. VW'nin başına geçecek olan Diess, araba parçaları üreten şirketlerde çok sıkı ve inatçı bir pazarlıkçı ve tasarruflu biri olarak tanınıyor. Diess daha önce Oxford'ta BMW motosiklet bölümü şefliği yaptı ve parça alımıyla yedek parça üretici ağından sorumluydu. BMW'nin başarısında, Herbert Diess'in önemli payı olduğu biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!